Λουκάνικο πίτα με κόκκινες πιπεριές

Τι υπέροχη, πικάντικη πίτα ! Εάν οι τσίλι δεν είναι αρκετά πικάντικες για εσάς, μπορείτε να προσθέσετε λίγο πράγματα χρησιμοποιώντας πικάντικα λουκάνικα! Σε αυτή την περίπτωση, σερβίρετε με στραγγιστό γιαούρτι στο πλάι ή ωραία πράσινη σαλάτα για να κρυώσετε τα πράγματα λίγο.

Εξυπηρέτηση: 6-8 Προετοιμασία. ώρα: 25 ‘+ 30’ αναμονή Κουτάβια: 60 ‘ Έτοιμο: 1:25’

Συστατικά
Για τη ζύμη
400 γραμμάρια αλεύρι
¼ κουταλάκι αλάτι
200 κρύο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
2 κρόκους αυγού

Για την πλήρωση
2 μεγάλα λουκάνικα χοιρινό (όχι πικάντικα), κομμένα σε κομμάτια
3 κουταλιές εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένο
1 κόκκινο τσίλι ψιλοκομμένο
1 μεγάλο σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
½ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι

Μέθοδος
Βήμα 1
Ζύμη: Αδειάστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε με αλάτι. Προσθέστε κρύο βούτυρο και ανακατέψτε με τα δάκτυλά σας μέχρι να φτιάξετε μια ζύμη που μοιάζει με άμμο. Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών (αποθέστε λίγο κρόκο αυγού για το βούρτσισμα της επιφάνειας της πίτας). Ζυμώνουμε με τα χέρια σας μέχρι να έχετε μια ομαλή ζύμη. Καλύψτε με το περιτύλιγμα και το ψυγείο.
Βήμα 2
Συμπλήρωση: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι και μαρίστε το κρεμμύδι για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε όλες τις πιπεριές και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 4 λεπτά. Ανακατέψτε σε μαϊντανό, σεζόν με αλάτι και πιπέρι. Προσθέστε λουκάνικο, δώστε μια καλή ανάδευση για 1 λεπτό και αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη θερμότητα.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / ανεμιστήρα. Διαχωρίστε τη ζύμη σε 2 κομμάτια (μία μεγαλύτερη από την άλλη). Βγάλτε το μεγαλύτερο κομμάτι σε ένα φυλλοειδές φύλλο. Καλύψτε το κάτω μέρος του τηγανιού και τις πλευρές με το φύλλο. Διαδώστε το γέμισμα, ανοίξτε το δεύτερο φύλλο και καλύψτε το γέμισμα. Πιάστε τις άκρες για να σφραγίσετε τη γέμιση και τη βούρτσα με κρόκο αυγού. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κάθετο στην κρούστα πίτας, καθώς αυτές οι τρύπες επιτρέπουν στον ατμό να ξεφύγει.

Βήμα 4
Ψήστε για περίπου 50 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό.

Φωτογραφία / Στυλ φαγητού: Αντονία Κάτι

Και η συνταγή στα ελληνικά : Καυτέρη λουκανικόπιτα με πιπεριές Φλωρίνης

www.olivemagazine.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή