«Ολοκλήρωση ομάδων γονέων στο Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις»

Και την φετινή χρονιά η λειτουργία ομάδων για γονείς αποτέλεσε ένα από τα βασικά προγράμματα του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας Καλλίπολις. Τους προηγούμενους μήνες ολοκληρώθηκαν 3 σεμινάρια δίμηνης διάρκειας για γονείς παιδιών και εφήβων, που σαν στόχο είχαν να δώσουν στους γονείς έναν χώρο ώστε να μοιραστούν ανησυχίες και προβληματισμούς που σχετίζονται με το μεγάλωμα των παιδιών τους και να πάρουν τις απαραίτητες κατευθύνσεις στον γονεϊκό τους ρόλο. Μετά τα σεμινάρια ακολούθησε η ομάδα ενδυνάμωσης γονέων στο πλαίσιο της οποίας οι συμμετέχοντες, κατά την διάρκεια των 12 συναντήσεων, είχαν την ευκαιρία να εστιάσουν στον εαυτό τους και να ενδυναμωθούν ως γονείς αλλά και ως άνθρωποι.

Οι συνολικά 75 συμμετέχοντες στα προγράμματα μακράς διάρκειας για γονείς του φετινού έτους ανέφεραν στην αξιολόγηση των ομάδων: «Είμαι πλέον πιο ψύχραιμη στην αντιμετώπιση των κρίσεων στην οικογένεια και στη ζωή μου γενικότερα, έμαθα να μην κρίνω – επικρίνω τόσο γρήγορα και να ακούω, προσπαθώ να εστιάζω στη σχέση με το παιδί μου και όχι στο πρόβλημα, έμαθα να σωπαίνω περισσότερο την ώρα της «σύγκρουσης» και να παίρνω την απαραίτητη απόσταση, είμαι περισσότερο ευγνώμων, έμαθα να διαχειρίζομαι δύσκολες καταστάσεις με τα παιδιά μου (δίνοντας χρόνο, ρωτώντας να μάθω γιατί συμπεριφέρονται έτσι) και με βοήθησε που έμαθα πράγματα για την ψυχολογία του παιδιού».

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προγράμματα τους Κέντρου Πρόληψης μπορείτε να επικοινωνείτε με τα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.


Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή