«Ομάδα για γονείς εφήβων στην Πάτρα με δωρεάν συμμετοχή»

Ομάδα για γονείς εφήβων πρόκειται να υλοποιηθεί στην Πάτρα με δωρεάν συμμετοχή από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων & Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας. Η ομάδα θα ξεκινήσει στις 7 Φεβρουαρίου 2018, θα έχει διάρκεια 8 εβδομαδιαίες συναντήσεις και θα γίνεται κάθε Τετάρτη 17:00-19:30 στα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (ΝΕΟ Αθηνών – Πατρών 35).  

Είναι γεγονός πως όλοι οι γονείς έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι με ανησυχίες και ερωτήματα που σχετίζονται με τις αλλαγές που επιφέρει η εφηβεία των παιδιών τους. Αργά ή γρήγορα, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού και την προηγούμενη σχέση με τους γονείς, φτάνει η στιγμή που ο έφηβος διεκδικεί  περισσότερη ελευθερία, λιγότερα όρια και αμφισβητεί ανοιχτά τους γονείς του. Η παρέα μοιάζει τώρα να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Την ίδια χρονική στιγμή οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με δικά τους συναισθήματα, ανησυχούν και δεν γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν. Η συνύπαρξη, στις ομάδες γονέων, με όσους βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις στην οικογένειά τους έχει φανεί ότι προσφέρει στους γονείς ανακούφιση, αλλά και την απαραίτητη ενθάρρυνση και υποστήριξη που χρειάζονται στον δύσκολο δρόμο αυτής της αλλαγής.

Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα την συμμετοχή σας καθώς υπάρχει περιορισμός στον αριθμό των συμμετεχόντων στα τηλέφωνα: 2610.226948 & 2610.623290, καθημερινά 8:00-15:00 ή στο email: [email protected], στην ιστοσελίδα: www.kpachaia.gr και στο https://www.facebook.com/kpachaiaskallipolis/.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή