Παναγιώτης Χαμακιώτης, κύριος ομιλητής στο Παγκόσμιο Συνέδριο του OOΣΑ [φωτο – βίντεο]

Ο κ.Παναγιώτης Χαμακιώτης, από τη Κλειτορία -Καλαβρύτων ο κύριος ομιλητής στο πολύ μεγάλο γεγονός, στο Παγκόσμιο Συνέδριο του OO ΣΑΟργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (OECD)

που έγινε στο Εδιμβούργο, στη Σκωτία.

Το 11 ος Συνέδριο Αγροτικής Ανάπτυξης ΟΟΣΑ:

Ενίσχυση της αγροτικής καινοτομίας που λαμβάνουν χώρα στο Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο 9-12 Απριλίου 2018.

Το Συνέδριο συν-φιλοξενείται από τον ΟΟΣΑ και τη κυβέρνηση της Σκωτίας με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Τμήματος του Ηνωμένου Βασιλείου Περιβάλλοντος, Τροφίμων και Αγροτικών Υποθέσεων. Το συνέδριο θα επικεντρωθεί στη σημασία της καινοτομίας για την ανάπτυξη της υπαίθρου.

Ηγεσία και ανάπτυξη των ικανοτήτων των ΜΜΕ:

Η συνεδρία έχει ως στόχο να συζητήσουν και να μοιραστούν τα παραδείγματα των πολιτικών που υποστηρίζουν τους επιχειρηματίες και μικρές αγροτικές επιχειρήσεις.

Πάνω από 300 κυβερνητικά στελέχη υψηλού επιπέδου, με τους βασικούς εμπειρογνώμονες της αγροτικής πολιτικής και τα ενδιαφερόμενα μέρη έχουν παρακολουθήσει το Συνέδριο και αντάλλαξαν εμπειρίες και καλές πρακτικές σε θέματα που σχετίζονται με την καινοτομία στις αγροτικές περιοχές την αξιοποίηση των ευκαιριών για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, την οικονομική ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών.

Το πλαίσιο των θεμάτων:

–  Πώς οι αγροτικές επιχειρήσεις και οι ΜΜΕ να επωφεληθούν από την τεχνολογική αλλαγή, ενώ τη διαχείριση πιθανών κινδύνων;

– Τι μπορεί να κάνουν οι  πολιτικές για τη στήριξη των ΜΜΕ και των ηγετών στην κινητοποίηση του αναπτυξιακού δυναμικού των αγροτικών οικονομιών;

Γενικές πληροφορίες: 

Αγροτική καινοτομία και την ανάπτυξη λαμβάνει χώρα μέσα από τις επιχειρήσεις που συνδυάζουν τους πόρους και τις ιδέες με νέους τρόπους για να δημιουργούν αγαθά και υπηρεσίες που είναι ανταγωνιστικές στις εθνικές και διεθνείς αγορές. Αγροτική ηγεσία και την επιχειρηματικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την ενεργοποίηση της ανάπτυξης και μπορεί να επηρεαστεί από τη δημόσια πολιτική.

Ηγέτες σε αγροτικές περιοχές μπορεί να προέλθει από ένα φάσμα των υποβάθρων: κάτοικοι, οι επιχειρήσεις, θρησκευτικές ομάδες, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, τη βιομηχανία / επιχειρηματικών ενώσεων. Είναι σημαντικό για τις αγροτικές περιοχές να έχουν ένα ευρύ φάσμα των ηγετών από διαφορετικά υπόβαθρα να εξασφαλιστεί διαφορετικά συμφέροντα κοινότητα εκπροσωπούνται στις τοπικές πολιτικές και τη λήψη αποφάσεων. Αποτελεσματικές στρατηγικές αγροτικής ανάπτυξης καθοδηγούμενες από κοινότητες εξαρτώνται από την ικανότητα των τοπικών φορέων να εργαστούν μαζί για να κάνουν τη συνεργατική αποφάσεις και να αναπτύξουν ένα κοινό όραμα για τη μελλοντική ανάπτυξη της κοινότητάς τους. Οι κυβερνήσεις μπορούν να στηρίξουν την αγροτική ηγέτες μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα που χτίζουν τις δυνατότητες ηγεσίας, διευκολύνει την ανάδυση των νέων ηγετών, και περιλαμβάνουν τοπικούς ηγέτες στη διακυβέρνηση για την τοπική και περιφερειακή ανάπτυξη.

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές προγραμματικές παρεμβάσεις που εντοπίζονται στη βιβλιογραφία για τη στήριξη της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Το πρώτο παρέχει δίκτυα υποστήριξης για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες να συλλάβει τους πόρους που χρειάζονται. Για παράδειγμα, θερμοκοιτίδες που παρέχουν υπηρεσίες σε πολύ μικρές επιχειρήσεις, όπως νομικές και λογιστικές υπηρεσίες, καθώς και την παροχή του φυσικού χώρου για την κάλυψη και την εργασία. Η δεύτερη σχετίζεται με τις πολιτικές που προάγουν την επιχειρηματική κουλτούρα στην τοπική κοινότητα. Αυτό περιλαμβάνει εξειδικευμένη εκπαίδευση στην επιχειρηματικότητα, την προώθηση της επιχειρηματικότητας ως επιλογή σταδιοδρομίας για τους νέους, mentoring, τα βραβεία των επιχειρήσεων και την προώθηση των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Είναι σημαντικό να παραδώσει τα προγράμματα με τρόπο που να ταιριάζει με το αγροτικό επιχειρηματικό περιβάλλον, για παράδειγμα, υπηρεσίες προβολής σε μικρές απομακρυσμένες κοινότητες, καθώς και η μείωση των εμποδίων για τον προγραμματισμό της συμμετοχής.

Δείτε video την ομιλία του κ.Παναγιώτη Χαμακιώτη.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή