ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Της Ασπασίας Ρηγοπούλου | Ιατρού

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο παρακολουθούμε να εξελίσσεται ένα πρωτοφανές παιχνίδι εις βάρος των Ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της περιοχής μας. Ένα παιχνίδι που έχει δημιουργήσει στρατόπεδα μεταξύ των διοικητικών αρχών, των ακαδημαϊκών οργάνων και του διδακτικού και ερευνητικού προσωπικού.

Οι τακτικές που ακολουθήθηκαν, από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου, εγείρουν ζητήματα ηθικής και πολιτικής τάξεως. Είναι εμφανές, ακόμα και στον πιο αδαή ότι ο υπουργός Παιδείας μας εμπαίζει με τον πιο χείριστο τρόπο. Κινούμενος παρασκηνιακά και σε προεκλογικό πάντα επίπεδο προσπαθεί να κλείσει τα μέτωπα που ανοίγει με τους πρόχειρους και αβάσιμους σχεδιασμούς του μη διστάζοντας ακόμα και να προχωρήσει δημοσίως στην αυτοδιάψευσή του αναζητώντας ενόχους ανάμεσα σε αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από τη δική του. 

Η Περιφέρειά μας έχει ανάγκη από την ανάπτυξη ενός υγιούς και ισχυρού ακαδημαϊκού ιδρύματος που θα έχει ως θεμέλιά του σοβαρά ακαδημαϊκά κριτήρια και θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες που διαμορφώνει η αγορά εργασίας και ο παραγωγικός τομέας.    

Τα παιδιά μας και το μέλλον του τόπου μας αξίζουν το άριστο. Κι αυτό οφείλουμε σύσσωμοι να το διαμηνύσουμε στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και στην κυβέρνηση γενικότερα.

Ο σχεδιασμός των ακαδημαϊκών μας ιδρυμάτων δεν χωράει ατομικά συμφέροντα, υπόγειες διαδρομές, παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, επιπολαιότητες και σχεδιασμούς που κινούνται από τοπικιστικά συμφέροντα.  Ούτε φυσικά μπορούν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα να μοιράζονται ως προεκλογικά δωράκια προς άγρα ψήφων.

Ως κοινωνία οφείλουμε να αντισταθούμε και να μην επιτρέψουμε την πλήρη άλωση του ακαδημαϊκού μας χώρου που λειτουργεί ως φυτώριο αυτού του υψηλού επιστημονικού δυναμικού που τυγχάνει παγκόσμιας αναγνώρισης. Εύχομαι αυτή τη φορά να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο για το μέλλον των παιδιών μας. 

Άρθρο Της Ασπασίας Ρηγοπούλου
Ιατρού


Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή