Παρουσίαση βιβλίου «Δήμος Ονείρων» Αναμνήσεις ενός χειρουργού. 15/1/2018

Παρουσίαση βιβλίου «Δήμος Ονείρων» 15 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19:00..

Αναμνήσεις ενός χειρουργού από τις εκδόσεις της Μητροπόλεως Αργολίδος «Επιστροφή»

του συγγραφέα Δρ. Γεώργιο Παπαγεωργίου με τίτλο «Δήμος Ονείρων»

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών στην οδό Μεγάλου Βασιλείου 15 (όπισθεν Μουσείου Μπενάκη οδού Πειραιώς)

Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ.κ. Νεκτάριος

Ομιλητές: 

Γεώργιος Ν. Ζωγράφος – Γενικός Γραμματέας Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας & Διευθυντής Χειρουργικής Κλινικής Γ.Ν.Α. «Γ. Γεννήματος»

Πατήρ Σταμάτης Σκλήρης – Ιατρός. θεολόγος& Αγιογράφος

Βάσω Ευαγγελοχούλου – Πνευμονολόγος & Εντατικολόγος

Βιβλίο:

Στο βιβλίο περιγράφονται αληθινές ιστορίες από την θητεία μου στην χειρουργική σε ένα μεγάλο νοσοκομείο της χώρας και από την Αφρική. Αλλά και οι εμπειρίες μου στα μεγάλα θέματα της ιατρικής, όπως η σχέση του γιατρού με τον άρρωστο, ο πόνος, η ενημέρωση του βαριά αρρώστου, ο πνευματικός παράγων στην πορεία της αρρώστιας, η πρόκληση της τεχνολογίας…

Ο άνθρωπος δεν επιθυμεί απλώς να ζήσει. Θέλει να απαλλαγεί από τα δεσμά του θανάτου και της φθοράς, από τα δεσμά της φύσης που τον περιορίζουν. Θέλει να ζήσει σε ένα καλύτερο κόσμο, ή έστω διαφορετικό από εκείνον που του έχει δοθεί. Με την επιστήμη, προσπαθεί να αποκαλύψει τα μυστικά της φύσης και να την υποτάξει, ενώ με την τέχνη, φτιάχνει έναν κόσμο αλλιώτικο από εκείνον που συλλαμβάνουν οι αισθήσεις του. Μέσα του σιγοκαίει η σπίθα της αιωνιότητας, η «αρχοντιά» που τον ωθεί σε επιθυμίες και πράξεις πέρα από την πραγματικότητα, και καμιά φορά πέρα και από την λογική… Οι άνθρωποι που ξέφυγαν από τις επίπεδες τροχιές του βίου αποτελούν τους φάρους που φωτίζουν τη ζωή μας, αλλά και τα κριτήρια που μας αξιολογούν. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

Περιεχόμενα

Προλεγόμενα
Στο Αντικαρκινικό Πειραιώς
Στον Στρατό
Στο αγροτικό ιατρείο
Ειδικευόμενος στη χειρουργική
Το λειτούργημα της νοσηλευτικής
Πάλι στον Ευαγγελισμό
Ο πόνος και η αντιμετώπισή του
Η εμπειρία της Εσπερίας
Από την «ηρωική» περίοδο της χειρουργικής
Ιατρική και τεχνολογία
Πληροφόρηση, γνώση και σοφία
Στην Αφρική
Επιστήμη και θρησκεία
Στην Ρωσία
Ώριμα χρόνια και ανθρώπινες σχέσεις
Τα όνειρα και η ελευθερία

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή