Στην κόλαση του λιμανιού της Πάτρας -Κάτω από άθλιες συνθήκες ζούσαν 142 ανήλικοι πρόσφυγες [εικόνες]

Την Τρίτη το πρωί 450 αστυνομικοί προσχώρησαν σε επιχείρηση σκούπα στο λιμάνι της Πάτρας προκειμένου να απομακρύνουν μετανάστες από αυτοσχέδιους καταυλισμούς.

Ανάμεσα στους 600 πρόσφυγες και μετανάστες που είχαν εγκατασταθεί εκεί οι αστυνομικοί εντόπισαν και 142 ανήλικους πρόσφυγες που ζούσαν σε άθλιες συνθήκες.

Μέσα σε εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, κάτω από άθλιες συνθήκες  διαβίωσης και εκτεθειμένα σε σοβαρούς κινδύνους τα 142 παιδιά έμεναν εδώ και καιρό ανάμεσα σε εκατοντάδες άλλους μετανάστες.

Από τα 142 προσφυγόπουλα, μόνο τα 37 ασυνόδευτα παιδιά είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, ενώ οι 105 ανήλικοι δεν είχαν κάνει ποτέ εγγραφή και ταυτοποίηση στις ελληνικές αρμόδιες υπηρεσίες.  Γι’ αυτό και άμεσα οι ανήλικοι οι οποίοι είχαν τα απαραίτητα έγγραφα μεταφέρθηκαν από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης στις αρμόδιες δομές που ειδικεύονται στην φροντίδα ασυνόδευτων παιδιών, ενώ τα υπόλοιπα 105 παιδιά αρχικά  θα περάσουν την διαδικασία ταυτοποίησης στο κέντρο φιλοξενίας Κορίνθου, ενώ παράλληλα θα είναι σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης.

Πηγή:  iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή