Συνδρομή του Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς στους πληγέντας συνανθρώπους μας και στα ορφανά του Λυρείου Ιδρύματος και τις μοναχές.

Πειραιάς 24/7/2018.Συνήλθε σήμερα εκτάκτως το Δ.Σ του συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς

(Η Αγία Λαύρα )

Με θέμα, συνδρομή στους πληγέντας της Ανατολικής Αττικής συνανθρώπους μας και βοήθεια στα ορφανά του Λυρείου Ιδρύματος και τις μοναχές.

Μετά εισήγηση του αντιπροέδρου του συλλόγου αρχιμανδρίτου κ.Νεκταρίου Πέττα και στα πλαίσια της εθνικοθρησκευτικής δράσης του συλλόγου, το συμβούλιο ομοφώνως αποφασίζει.

1.Αντιπροσωπεία του συλλόγου υπό τον κ. Νεκτάριον Πέττα

α.Να επισκεφθεί άμεσα το ίδρυμα και να διαπιστώσει το μέγεθος της καταστροφής και εάν κάηκαν ή όχι οι εικόνες των Αγίων Γερασίμου Κεφαλληνίας, Σοφιανού κλπ κειμήλια, τα οποία πριν δύο χρόνια είχε προσφέρει ο σύλλογος στο Λύρειο Ίδρυμα.

β.Να επισκεφεί τα ορφανά και τις μοναχές στο ξενοδοχείο στην Νέα Μάκρη, όπου φιλοξενούνται.

γ.Να τελέσει δέηση γιά ανάπαυση της ψυχής των νεκρών της 23/7/18.δ.Να προσευχηθεί και να παρακαλέσει την Θεομήτορα να βοηθήσει το Ίδρυμα, τα ορφανά και τις οικογένειες των νεκρών μας

δ.Ο πρόεδρος του συλλόγου κ Αθαν. Χρονόπουλος να επικοινωνήσει άμεσα με τις μοναχές και να τις συνδράμει ψυχικά και ηθικά στο δύσκολο έργο που θεία βουλήσει επιτελούν και εν καιρώ να δημοσιεύσει την απόφασή μας αυτή.

Όλα τα ανωτέρω έγιναν ως απεφασίσθη.Οι δεήσεις από τον αρχ.κ Νεκταριόν Πέττα, εγιναν παρουσία των μοναχων και των παιδιών.

Ο κ. Χρονοπουλος επικοινώνησε με τις μοναχές. Και τέλος διεπιστώθη ότι, ενώ όλο το κτήριο έγινε κάρβουνο(κατεστάφη ολοσχερώς), οι εικόνες του Αγίου Γερασίμου και Αγίου Σοφιανού ως και τα λοιπά κειμήλια που είχαμε δωρήσει δεν κάηκαν. Όσοι πάτε θα τα δείτε .

Για το Δ.Σ.

Αθανάσιος Π Χρονόπουλος

Πρόεδρος Συλλόγου Καλαβρυτινών Πειραιώς (Η ΑΓΙΑ ΛΑΥΡΑ).

Επίτιμος Γενικός Διευθυντής Υπουργείου Ανάπτυξης.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή