Συνταγές από τον Ανδρέα Τζούδα. Σήμερα λαβράκι στην λαδόκολλα με κονιάκ

Οι συνταγές  της παρέας  κ πάλι  μαζί σας. Η πρώτη συνταγή αποτέλεσε  την γνωριμία  μας, ελπίζουμε να σας άρεσε κ να την απολαύσατε.

Πάμε λοιπόν  για την επόμενη ! !!  

Συνταγή: Λαβράκι στην λαδόκολλα με κονιάκ .

Υλικά για 4 άτομα :

4 λαυράκια( μερίδας  450-500 γρμ) .

4 σκελίδες σκόρδο.

2 πιπεριές ( 1 πράσινη  κέρατο – 1 κόκκινη κέρατο)  .

4 κρεμμυδάκια χλωρά. 100 γρμ γραβιέρα ( γλυκιά – τριμμένη) .

1 ντομάτα ( σε ροδέλες) .

4 σφηνάκια κονιάκ.

Ελαιόλαδο.  Αλάτι – πιπέρι.  Λίγη ρίγανη.  Ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.

Εκτέλεση .

Κόβουμε την λαδόκολλα σε 4 κομμάτια  ( να περιτυλίξουμε τα ψάρια) βάζουμε τα λαυρακια μέσα ρίχνουμε λίγο αλάτι λίγο Πιπέρι  κ από της δυο πλευρές., κόβουμε το σκόρδο σε ψιλές φέτες το ίδιο με τα κρεμμυδάκια κ της  πιπεριές τα μοιράζουμε πάνω στα λαυρακια, βάζουμε κ στην κοιλιά τους , ρίχνουμε από λίγο δεντρολίβανο σε κάθε λαυρακι κ στο πάνω μέρος βάζουμε την ντομάτα φέτες. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο  κ με το κονιάκ ( 1σφηνακι σε κάθε ψάρι ) κ στο τέλος την γραβιέρα .

Κλείνουμε τα λαυρακια φάκελο κ τα δένουμε με λίγο σπάγκο.  Τα βάζουμε σε ένα ταψί σε προθερμασμένο φούρνο ( 250 βαθμούς – αερόθερμο)    για περίπου 45 λεπτά.  Όταν κοντεύουν να τα βγάλουμε  ανοίγουμε την λαδόκολλα κ τα βάζουμε στην αντίσταση  να πάρουν χρώμα.  Τα σερβίρουμε κ πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.  ( συνοδεία  με άγρια χόρτα)  .

Καλεί επιτυχία  κ καλή όρεξη! !!

Ανδρέας Τζούδας από την σειρά  »Οι συνταγές της Καλαβρυτινής παρέας»

www.kalavrytanet.com

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή