Συνταγή για αγκινάρες γεμιστές με ρύζι και λαχανικά

Οι αγκινάρες είναι στην καλύτερή τους εποχή και αυτή η συνταγή αναδεικνύει όλη τους τη γεύση.

Τα λαχανικά της άνοιξης κάνουν δειλά, δειλά την εμφάνισή τους σε λαϊκές αγορές και δίνουν έμπνευση για νέες συνταγές. Η αγκινάρα είναι τον Απρίλιο στα καλύτερά της και εμείς ετοιμάζουμε γεμιστές καρδιές με ρύζι και λαχανικά.

Υλικά

  • Για το ρύζι: 1/4 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι αρακάς
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 κ.σ. άνηθος
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • Για τις αγκινάρες: 10 μέτριες φρέσκες αγκινάρες
  • Το χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
  • Πάπρικα σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι
Αγκινάρες γεμιστές με ρύζι
Γεμιστές καρδιάς αγκινάρας με ρύζι, αρακά και καρότο / Φωτογραφία: Shutterstock

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και κρατάμε τις καρδιές τους σε νερό με λεμόνι.
  • Βάζουμε σε κατσαρόλα νερό να κοχλάσει, αλατίζουμε και προσθέτουμε τις αγκινάρες για μισή ώρα με 40’ λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ρίχνουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το καρότο και τον αρακά. Ρίχνουμε στη συνέχεια το ρύζι και τον άνηθο.
  • Συμπληρώνουμε τον ζωμό ζεστό, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, αφήνοντας το ρύζι να βράσει για 16-18 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το ρύζι σκεπασμένο με μια πετσέτα να τραβήξει τα υγρά.
  • Τα υλικά του πιάτου θα είναι έτοιμα σχεδόν ταυτόχρονα. Γεμίζουμε τις καρδιές με μια καλή ποσότητα ρύζι, πασπαλίζουμε με πάπρικα και ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.

www.iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή