Τα πρώτα γεμιστά

Οι ντομάτες δεν είναι ακόμη στην εποχή τους, αλλά αν ψάξετε λίγο θα βρείτε βιολογικές και ώριμες για τα πρώτα γεμιστά σας.

Σας προτείνω μια συνταγή «πειραγμένη», vegan, χωρίς κιμά. Με πλιγούρι αντί για ρύζι. Δοκιμάστε τα, είναι τα πιο γκουρμέ γεμιστά που έχετε ξαναφάει!

Υλικά

  • 6-8 ντομάτες
  • 150 γραμμάρια χοντρό πληγούρι
  • 1 κολοκυθάκι
  • 3 καρότα
  • 5-6 μανιτάρια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 χοντρό κρεμμύδι
  • Λίγο μαϊντανό, ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάλτε το πλιγούρι να μουλιάσει για 2 λεπτά – Μην μουλιάσει πολύ, γιατί μετά θα το ψήσουμε
  • Πλύντε όλα τα λαχανικά, κόψτε τα σε κύβους, ψιλοκόψτε τον μαϊντανό
  • Σε τηγάνι  ροδίστε το κρεμμύδι, τα σκόρδα, τον μαϊντανό και τα λαχανικά, σε ελαιόλαδο -Ροδίστε για 6-7 λεπτά, σε μεσαία προς χαμηλή φωτιά
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Ρίξτε και το πληγούρι στο τηγάνι -Βγάλτε το αμέσως από τη φωτιά -Προσθέστε αλάτι και πιπέρι
  • Κόψτε το καπελάκι στις ντομάτες, αδειάστε το περιεχόμενο
  • Βάλτε τη γέμιση σε κάθε ντομάτα -Ξαναβάλτε τα καπελάκια
  • Αν θέλετε, κόψτε και βάλτε κυδωνάτες πατάτες ολόγυρα -Σε αυτή την περίπτωση προσθέστε στο ταψάκι μερικές σκελίδες σκόρδο
  • Ρίξτε άφθονο ελαιόλαδο από πάνω, 1 ποτήρι νερό και ψήστε στον φούρνο για 2 ώρες
  • Στη 1 ώρα, καλύψτε το φαγητό με αλουμινόχαρτο, αν καίγεται

Πηγή:  iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή