Θ. Θανόπουλος: Με τη νύκτα ν’ έρχεται!… Μέτραγα τα λεπτά της ʺσιωπήςʺ!.. 

Με τη νύκτα ν’ έρχεται!… Μέτραγα τα λεπτά της ʺσιωπήςʺ!..
Στην αναθύμηση… «Ένα Παιδί μετράει τ’ άστρα»!..
Στη σκέψη… Πόσα παιδιά μετράνε τ’ άστρα;

Ως αφιέρωμα…
Για τα 42 χρόνια από το θάνατο του Μεγάλου μας Λογοτέχνη, Μενέλαου Λουντέμη!..

«…Πήχτωνε το βράδυ. Λιγόστεψε κι ο αχός απ’ τα κυπαρίσσια. Ανάψανε οι λαµπάδες τ’ ουρανού. Όλα ήταν γάλα… γάλα… λουλάκι… και σπίθες. Το ποτάµι µουρµούριζε µες στον ύπνο του κρυφά παραµιλητά. Το παιδί κείνο το βράδυ δεν κοιµήθηκε… ολόκληρο το βράδυ. Έγραψε το πιο πικρό, το πιο µεγάλο του παραµύθι…
Την αυγή ξεκίνησε. Ήταν… παρηγορημένο. Είχε καταφέρει όλη τη νύχτα να μετρήσει τ’ άστρα… Να τα μετρήσει όλα… σιγά – σιγά… ένα – ένα… Όλα… Και τα βρήκε σωστά….»

ʺ… Ο Λουντέµης έγραφε όπως ανάσαινε, δεν σταµατούσε ποτέ… Σχεδόν καθένα από τα βιβλία του είναι και µια µαρτυρία από τη µακρόχρονη οδύσσειά του στους χώρους της εξορίας, µέσα κι έξω από την Ελλάδα… Τώρα τα παιδιά, όταν θα µετράνε τ’ άστρα, θα ξέρουν πως εκείνο που τους λείπει βρίσκεται στη βιβλιοθήκη τουςʺ. (Στρατής Τσίρκας).

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!..

Ο Θεόδωρος Γ. Θανόπουλος είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός,τ. Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης με καταγωγή από τα Καλάβρυτα.

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή