Θεόδωρος Παπαδόπουλος: Εδώ ο κόσμος καίγεται και…….

Διαβάζοντας την απαντητική επιστολή, ορισμένων μελών, του Δ.Σ της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων, προσδοκούσα  απαντήσεις, από το Διοικητικό συμβούλιο του σωματείου, σε σοβαρά ερωτήματα που διατυπώθηκαν στην παραίτησή μου. Αντί αυτού διαπίστωσα ότι έγινε μια ατυχής προσπάθεια αποπροσανατολισμού και ήπιας λασπολογίας.
(Διαβάστε πατώντας ΕΔΩ την επιστολή παραίτησης μου) & (ΕΔΩ την απάντηση μελών της Α.Ε. Καλαβρύτων)

Αν το πνεύμα της απαντητικής  επιστολής αναγνώριζε ότι κάποιες φορές οι επισημάνσεις ενός παραιτούμενου μέλους είναι χρήσιμες για την όποια βελτίωση, αν υπήρχε εφαρμογή των κανόνων ευγενείας για την χρόνια προσφορά μου στην Α.Ε. Καλαβρύτων,η αντίδρασή μου θα σταματούσε ακριβώς εδώ.

Αυτό όμως δεν συνέβη και αντί απαντήσεων αφέθηκαν αιχμές που είναι ικανές να εγείρουν ερωτηματικά στον αναγνώστη. Η τακτική των σκόρπιων κατηγοριών ‘’στον μικρόκοσμο της καθημερινότητας’’ δημιουργεί υπόνοιες, τις περισσότερες φορές μακριά από την πραγματικότητα και την αλήθεια.
Για το λόγο αυτό και μόνο αυτό, είμαι υποχρεωμένος να ‘’συρθώ’’, παρά την θέλησή μου και να τοποθετηθώ κομμάτι κομμάτι για την επιστολή σας.
1) Η απόφαση που πήρατε για την σύνταξη και δημοσίευση αυτής της ανακοίνωσης, ελήφθη κατά πλειοψηφία όπως αναφέρεται, όπως έχουν παρθεί σχεδόν όλες οι αποφάσεις το τελευταίο διάστημα, απούσας δηλαδή της ομοφωνίας !.

Αυτό είναι μάλλον αφύσικο για το μέγεθος του συλλόγου και συμβαίνει  γιατί χωρίς λόγο που να συνδέεται με το αθλητικό σωματείο, έχει δημιουργηθεί εντός του Δ.Σ ένας σκληρός πυρήνας, μιας μικροπαράταξης την οποία αποτελούν πρόσωπα, άμεσα τρία και έμμεσα ένα, που είναι σαφώς εμπλεκόμενα με το τοπικό πολιτικό σκηνικό και επιθυμούν να νέμονται τα επικοινωνιακά οφέλη  που παράγονται από την λειτουργία ενός αθλητικού σωματείου(φωτογραφήσεις, επαφή με παιδιά και γονείς κ.λ.π).

Ο αριθμός των τεσσάρων, μετά την παραίτησή μου και την μόνιμη απουσία ενός ακόμα μέλους, είναι αρκετός σε ένα 9μελές συμβούλιο για αποφάσεις πλειοψηφικού χαρακτήρα. Πέρα όμως από την πολιτική κατεύθυνση, υπάρχουν και συγκεκριμένα  οφέλη, για τα οποία θα μιλήσουμε σε άλλη φάση και ξεχωριστά.
2) Η παραίτησή μου, δεν αποτελούσε μόνο δημοσίευμα, όπως ισχυρίζεσθε, αλλά εστάλη  στον επίσημο χώρο ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του σωματείου, που είναι το e-mail [email protected]. Για του λόγου το αληθές  αυτό αποτυπώνεται στην φωτογραφία.

3) Τα τελευταία επτά χρόνια η Α.Ε. Καλαβρύτων είχε την τιμή να φιλοξενεί στην λειτουργία της το επιτυχημένο τμήμα ρυθμικής με συμμετοχή περίπου 50 – 60 ανήλικων κοριτσιών από τα Καλάβρυτα και χωριά της Επαρχίας και πρόγραμμα γυμναστικής ενηλίκων γυναικών 20 -30 ατόμων, τα οποία δεν συμπεριλαμβάνονται πλέον σε αυτήν.
Οι ανάγκες ενός τόσο μεγάλου αριθμού αθλουμένων ήταν φυσικό να απαιτεί έναν σύνδεσμο από το Δ.Σ . Έτσι, λόγο της γνωστής σχέσης μου (σύζυγος) με την υπεύθυνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής, ορίστηκα από το συμβούλιο ως υπεύθυνος για τα τμήματα αυτά, οργανωτικά και διαδικαστικά, φέροντας σε πέρας ότι ανάγκη προέκυπτε, χωρίς άλλη βοήθεια. Σήμερα αυτό,σύμφωνα με την λογική της επιστολή σας, φαίνεται να αποτελεί μομφή !!!

4) Μια ακόμα μομφή είναι η ενασχόλησή μου με το ενημερωτικό μέσο kalavrytanet. Ο καθένας επιλέγει τον τρόπο που θέλει εθελοντικά να προσφέρει στον τόπο του και φυσικα αδιαφορεί για το ποιους ενοχλεί η παρουσία του αυτή.

5) Τα περί ‘’αστυνομικού’’ μυστηριακού περιβάλλοντος , ειδικά στον μικρόκοσμο μας, απαιτούν απαντήσεις ανεξαρτήτως του επαγγέλματος που ασκείτε ή ασκούσατε, από τις οποίες ως μέλη σωματείου, επιχειρείτε να διαφύγετε  !!!

6) Η ανιδιοτελής προσφορά δεν είναι για κομπασμό και δεν αποτελεί προνόμιο μόνο της πρόσφατα διαμορφωμένης εσωτερικής ομάδας, αλλά όποιων προσέφεραν από το ελάχιστο ως το μέγιστο, από το παρελθόν ως σήμερα.

7) Χαίρομαι για την δημόσια ειλικρίνειά σας ότι η παραίτησή μου αποτελεί λύτρωση, καθώς είναι εμφανές ότι η απουσία μου αφαιρεί ένα ενοχλητικό εμπόδιο γιατί επιθυμούσε να στηρίξει τον ερασιτεχνικό και όχι τον μονομερή ημιεπαγγελματικό αθλητισμό, με βαρύ κόστος, που ένα μεγάλο μέρος του επωμίζονται οι χορηγίες ( Δήμου και ιδιωτών)

8) Σε ότι αφορά τις σκόρπιες αναφορές – κατηγορίες για εκκρεμότητες μου  προς το σωματείο και μάλιστα ως ταμίας, σας προτείνω να μην εκτίθεστε τόσο εύκολα. Γνωρίζετε τα κατατεθειμένα από το σωματείο στοιχεία στις επίσημες αρχές. Γνωρίζετε επίσης,  ότι  οι συνταξιούχοι περισσεύουν στα μέλη του Δ.Σ και σε αυτές τις ηλικίες (μας) είναι χρήσιμα τα γυαλιά, καθώς η πρεσβυωπία είναι σύνηθες φαινόμενο. Ψάξτε καλά- καλά τα παραστατικά που σας παρέδωθησαν με αποδεικτικό παραλαβής και αν βρείτε τις απαντήσεις ζητήστε δημόσια συγνώμη. Αν όχι , τότε προκαλέστε την απάντησή μου,επί συγκεκριμένων όμως, και θα σας τις δώσω από κοντινή στο πρόσωπο απόσταση, για να διαλευκανθεί και το …….‘’κρυστάλλινο και ανιδιοτελές’’ που πιστεύετε, με κεφαλαία μάλιστα, ότι κατέχετε μόνο εσείς !!!!

Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα, που μόνο για αυτήν νιώθω ΟΠΑΔΟΣ,γιατί την αγαπώ από μικρό παιδάκι και πιστεύω να συνεχίσω να την αγαπώ !!!

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή