ΤΟΥΡΛΑΔΑ: ΕΦΥΓΕ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΖΑΝΗΣ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία ηλικία 106 ετών ένας ήρωας Τουρλαδαίος, ο Συνταγματάρχης ΠΔ Κωνσταντίνος Καζάνης.
Ο Κωνσταντίνος Καζάνης, φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων και σχεδόν αμέσως μετά την αποφοίτηση του μετατέθηκε στα σύνορα όπου ανέλαβε τη διοίκηση του 1ου Λόχου του 32ου Συντάγματος Πεζικού. Εκτοτε τα στρατιωτικά τμήματα υπό τη διοίκηση του πέτυχαν σημαντικές νίκες κατά τον ελληνοιταλικό πόλεμο.
Στη συνέχεια κατά την κατοχή ανέπτυξε σημαντική δράση σε διάφορες θέσεις επιτελικού χαρακτήρα. Συμμετείχε στο μυστικο επιτελείο του Στρατηγού Σπηλιωτόπουλου και χαρακτηριστικά αναφέρει ότι πριν την απελευθέρωση για μεγάλο διάστημα όντας στόχος, κοιμόταν κάθε βράδυ σε άλλο σημείο.
Το 1947 με δική του αίτηση μετατέθηκε σε μάχιμη μονάδα στα βουνά της Ηπείρου. Στις μεγάλες επιχειρήσεις του Γράμμου τραυματίστηκε βαριά στις 16 Ιουνίου 1948 και αποχώρησε από το μέτωπο.
ΤΙΜΗΘΗΚΕ με 5 Χρυσά Αριστεία Ανδρείας
Με τον Σταυρό Ταξιαρχών του Φοίνικα μετά ξιφών
Με το Μετάλλιο Στρατιωτικής Αξίας Δ’ Τάξεως
Με το Μετάλλιο Εξαιρέτων Πράξεων
Με τον Πολεμικό Σταυρό Γ’ Ταξεως 2 φορές
Με το αναμνηστικό Μετάλλιο 1940-41.
Για την οικογένειά μας ήταν πάντα θείος ο Ντίνος ο Στρατηγός που περήφανα θα θυμόμαστε και ελπίζουμε να του μοιάσουμε έστω σε λίγα από όσα κατάφερε για την πατρίδα!
Αιωνία του η μνήμη..
(Στη φώτο στο κέντρο πίσω και στην άλλη φωτο το βιβλίο με ντοκουμέντα από τη ζωή του Στρατηγού Σπηλιωτόπουλου)
Η ΚΗΔΕΙΑ θα γίνει αυριο Σάββατο, στις 11.30π.μ. στο Κοιμητήριο Παπάγου)

Διαβάστε επίσης

Τα σχόλια είναι κλειστά.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την παροχή των υπηρεσιών του, και για την ανάλυση της επισκεψιμότητας. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τη χρήση των cookies.Αποδοχή