«Η Μπέλα μου έχει δείξει ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερα από ζάχαρη και βία» είπε για τον ρόλο που υποδύθηκε.

Οι υποψηφιότητες για τα φετινά Όσκαρ ανακοινώθηκαν από την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου και η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου, «Poor Things» σάρωσε.

Η τελετή απονομής θα πραγματοποιηθεί στις 10 Μαρτίου του 2024, με οικοδεσπότη για 4η χρονιά, τον Τζίμι Κίμελ.

Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου συγκέντρωσε συνολικά 11 υποψηφιότητες με τον Έλληνα σκηνοθέτη να διεκδικεί και Όσκαρ σκηνοθεσίας.

 

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που ο Γιώργος Λάνθιμος θα διεκδικήσει το Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας, μετά την υποψηφιότητά του το 2019, με την ταινία «Η ευνοούμενη» (The Favourite).

Μιλώντας στο Entertainment Weekly, η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Έμα Στόουν, η οποία είναι και υποψήφια για Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου, εξέφρασε τα συναισθήματά της για την επιτυχία αυτή.

«Οι 11 υποψηφιότητες για το Poor Things είναι σαν ένα σουρεαλιστικό όνειρο. Είμαι πολύ ευγνώμων στην Ακαδημία που με συμπεριέλαβε και ως ηθοποιό και ως παραγωγό σε αυτήν την ομάδα εξαιρετικών υποψηφίων και για την αναγνώριση της ταινίας μας σε τόσες πολλές κατηγορίες. Συγχαρητήρια στους Mark, Tony, Robbie, Holly, Blackfish, Nadia & Mark, Jerskin, Shona, James, Szusza, Andrew, Ed και τον καπετάνιο του πλοίου μας, Γιώργο Λάνθιμο για τις υποψηφιότητές τους, καθώς και την Searchlight Pictures και όλα αυτά μπροστά και πίσω από την κάμερα που έδωσε ζωή σε αυτή την ταινία», είπε αρχικά η σταρ.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Η ομάδα των καλλιτεχνών που συνέβαλαν στο Poor Things τα έδωσε όλα και είμαι για πάντα ευγνώμων για την ευκαιρία να παίξω την Bella και να δω τον κόσμο μέσα από τα μάτια της. Μου έχει δείξει ότι η ζωή είναι πολύ περισσότερα από ζάχαρη και βία. Και στη Lily, την Carey, τη Sandra και την Annette. Είναι η μεγαλύτερη τιμή να βρίσκομαι στην παρέα σας».

Πηγή: protothema.gr