80 χρόνια από το Καλαβρυτινό Ολοκαύτωμα!

80 χρόνια από το βαρύτερο έγκλημα πολέμου που συντελέσθηκε στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.
Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας, συμμετέχοντας στις Εκδηλώσεις Μνήμης, τελεί την Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου στις 11:00 π.μ. το καθιερωμένο ετήσιο Τρισάγιο για την ανάπαυση των ψυχών των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 13 Δεκεμβρίου 1943.
Το Τρισάγιο πραγματοποιείται στην πλατεία «Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων» στο Νέο Κόσμο (Λαγουμιτζή και Φρειδερίκου Σμιθ) ανελλιπώς από το 2011, οπότε και εγκαινιάστηκε επί Δημαρχίας κ. Γεωργίου Καμίνη και Προεδρίας κ. Σωτηρίου Τσενέ.
Η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας καλούμε τα μέλη, τους συμπατριώτες και τους φίλους της Ένωσής μας, να μας τιμήσουν, όπως κάθε χρόνο, με την παρουσία τους.
Κεντρικός Ομιλητής θα είναι ο κ. Θεόδωρος Χαμακιώτης, απόγονος θυμάτων της 13ης Δεκεμβρίου 1943, Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Καλαβρύτων και εκλεκτό μέλος της Ένωσής μας.
Μετά το πέρας του Τρισαγίου θα προσφερθεί καφές. Στη συνέχεια, οι παρευρισκόμενοι θα μεταβούμε στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66), όπου θα πραγματοποιείται η Έκθεση «Καλάβρυτα: Μια πόλη στην Ιστορία. Πριν και Μετά το Ολοκαύτωμα» από το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε συνεργασία με την Ένωσή μας. Η μετάβαση στην Έκθεση και η επιστροφή στην πλατεία «Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων» θα γίνει με πούλμαν.