ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «Η ΘΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΙΕΡΩΝ ΜΟΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821»

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ευχαρίστως ανακοινώνει στο χριστεπώνυμο πλήρωμά της ότι, σε συνεργασία με τον Δήμο Αιγιαλείας και στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ιστορική επέτειο της Μυστικής Συνελεύσεως της Βοστίτσας, θα πραγματοποιηθεί, την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 18.30, στο Δημοτικό Κτήριο Παναγιωτόπουλου, η παρουσίαση του ιστορικού Λευκώματος της Ιεράς Μητροπόλεως, με θεματικό τίτλο «Η θυσιαστική και οικονομική συμμετοχή των Ιερών Μονών μας στον αγώνα του 1821», του οποίου τη συγγραφή επιμελήθηκε η έγκριτη Φιλόλογος και Ιστορικός κ. Ευανθία Μπεντεβή Σπυροπούλου. Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο κ. Νικόλαος Αναστασόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής της Νεωτέρας Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Η συμμετοχή μας στην εκδήλωση αυτή θα δώσει τη δυνατότητα να πληροφορηθούμε σημαντικά στοιχεία της τοπικής μας Ιστορίας και της πνευματικής και οικονομικής συνεισφοράς των Ιερών Μονών μας στον Αγώνα της Εθνικής Παλιγγενεσίας.