Σήμερα το μεσημέρι θα γίνει διαμαρτυρία στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου. Χθες έγινε πορεία μέσα στο Αίγιο και παράλληλα κλείσιμο δρόμου στην Κάτω Αχαΐα. Οι αγρότες χωρίς κόπωση συνεχίζουν τη δράση.

Χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών της Αχαΐας, οι οποίοι χθες για 8η συνεχόμενη μέρα διαμαρτυρήθηκαν και ζητούν οικονομική στήριξη, ώστε να μπορέσουν να κρατήσουν «ζωντανές» τις καλλιέργειές τους.

Τα μέτωπα των κινητοποιήσεων έχουν παγιωθεί σε δύο, το ένα στην Κ. Αχαΐα και το άλλο στην Αιγιάλεια, όπου και χθες είχαμε κινητοποιήσεις. Η διαφοροποίηση σε σχέση με τα προηγούμενα 24ωρα είναι ότι χθες τα μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου έκαναν μηχανοκίνητη πορεία στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου, όπου με συνθήματα έκαναν γνωστά τα αιτήματά τους. Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 6.30, διέσχισε αρκετούς δρόμους στην πόλη, έκανε στάση αρχικά στην πλατεία Αγίας Λαύρας και στη συνέχεια στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων για να καταλήξει στη γέφυρα Σελινούντα, όπου έκλεισε πάλι τον δρόμο.

Στη Δυτική Αχαΐα, το ραντεβού αγροτών και μελισσοκόμων Αχαΐας είχε δοθεί λίγο μετά τις 7 στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας και όλοι μαζί, παρατάσσοντας τρακτέρ και αγροτικά έκλεισαν για λίγη ώρα τον δρόμο και στα δύο ρεύματα.

Αγρότες: Σήμερα δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα - Αχαιοί και Αιτωλοακαρνάνες σε κοινό μέτωπο

Με αγροτικά και φορτηγά μπήκε stop στην Εθνική ΠΠ, στο ύψος της Κ. Αχαΐας

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ

Ο αγροτικός κόσμος επεκτείνει σήμερα τις κινητοποιήσεις στο σημείο της ένωσης δύο νομών και συγκεκριμένα στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, όπου οι Αχαιοί ανταποκρίθηκαν σε κάλεσμα αγροτών της Αιτωλοακαρνανίας και όλοι μαζί θα βρεθούν το μεσημέρι για να διαμαρτυρηθούν, ανοίγοντας για λίγα λεπτά τα διόδια.

Στην κινητοποίηση θα δώσουν δυναμικό «παρών» αγρότες από όλες της περιοχές της Αχαΐας.

Αγρότες: Σήμερα δίνουν ραντεβού στη Γέφυρα - Αχαιοί και Αιτωλοακαρνάνες σε κοινό μέτωπο

Οι αγρότες με τα τρακτέρ «ξύπνησαν» την πόλη του Αιγίου με την πορεία τουςΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Στο μεταξύ, οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα συνεχιστούν και σήμερα με αμείωτη ένταση και θα είναι σε τρία επίπεδα.
Το ένα θα είναι το απόγευμα (19.00) στα φανάρια της Κάτω Αχαΐας, το άλλο στην Αιγιάλεια (18.30) και στη γέφυρα Σελινούντα και το άλλο το μεσημέρι (12.30) στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

«ΚΛΕΙΔΩΣΕ» ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

Σε πανελλήνιο επίπεδο χθες «κλείδωσε» η μέρα που θα γίνει συνάντηση ανάμεσα στους αγρότες και τον Μητσοτάκη, οι οποίοι θα τα πουν την Τρίτη και μέχρι τότε δεν αναμένεται να υπάρξει κλιμάκωση κινητοποιήσεων. Οι αγρότες αποφάσισαν τα μέλη της επιτροπής που θα συμμετάσχουν στη σύσκεψη και όπως έκανε γνωστό ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσεραϊκού Αγροτικού Συλλόγου, η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από 15 μέλη, εκ των οποίων έξι θα είναι από τον Εβρο και τη Μακεδονία, έξι από τη Θεσσαλία μέχρι τον Βόλο, δύο από τη Στερεά Ελλάδα και ένας από την Πελοπόννησο.

Πάντως και χθες έγιναν κινητοποιήσεις σε διάφορα σημεία της Ελλάδας, αλλά για συμβολικούς λόγους και χωρίς να υπάρξει κάπου ένταση.

Πηγή: pelop.gr