Ελαιώνας, Διακοπτό, Μαμουσιά, Οδοντωτός, στο μάτι του κυκλώνα σε κάθε κακοκαιρία. Δρόμοι κλείνουν, ο Οδοντωτός φρακάρει, άνθρωποι εγκλωβίζονται…

Η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αιγίου παρεμβαίνει για το μείζον και διαρκές πρόβλημα στα «καμένα» της Αιγιάλειας, το οποίο σε κάθε νεροποντή προκαλεί μεγαλύτερα ή μικρότερα θέματα.

Μετά από αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργου Μπέσκου, η οποία αναφορά είχε ως αποδέκτες την Εισαγγελία Αιγίου, της Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και το Υπουργείο Υποδομών, η Εισαγγελία αποφάσισε να διεξαγάγει, άμεσα, κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστώσει τυχόν ευθύνες κρατικών ή άλλων στελεχών για τη μη επίλυση του προβλήματος.

Το κακό παράγινε, είναι η αλήθεια, και μόνο μ’ αυτό τον τρόπο υπάρχει περίπτωση να πιεστούν οι αρμόδιοι να πράξουν όσα πρέπει.
Ελαιώνας, Διακοπτό, Μαμουσιά, Οδοντωτός, βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα σε κάθε κακοκαιρία. Το βουνό κατεβάζει φερτά υλικά μέχρι την Εθνική, δρόμοι κλείνουν, ο Οδοντωτός φρακάρει, άνθρωποι εγκλωβίζονται και κινδυνεύουν!

Ο εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αιγίου θα καλέσει άμεσα στελέχη του υπουργείου Υποδομών, του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του Δήμου Αιγιάλειας και Καλαβρύτων και της Διεύθυνσης Δασών Αχαΐας για να δώσουν εξηγήσεις:

-τι έργα έχουν γίνει ως τώρα;
-τι έργα πρέπει να γίνουν;
-για ποιο λόγο κάθε φορά παρουσιάζεται το ίδιο πρόβλημα;

Αν ο εισαγγελέας κρίνει, μπορεί να ασκήσει ακόμα και διώξεις για αμέλεια στελεχών των κρατικών και δημοτικών φορέων, οι οποίες ενδέχεται να προκαλέσουν ακόμα και κίνδυνο για την ανθρώπινη ζωή!

«Δεν μπορεί να αφήνονται όλα στην τύχη τους. Δεν είναι δυνατόν κάθε φορά να παρακολουθούμε απαθείς να συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Ενώ ξέρουμε το πρόβλημα και τις συνέπειές του, δεν γίνεται απολύτως τίποτα. Κάθε φορά το ίδιο σκηνικό: κλείνουν η παλαιά και η νέα Εθνική Οδός, σταματάει ο Οδοντωτός, έρχονται οι πάσης φύσεως αρμόδιοι, φωτογραφίζονται στον τόπο του προβλήματος και φεύγουν. Και μετά ξανά τα ίδια. Αυτό είναι εμπαιγμός. Να εξηγήσουν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι κύριοι για ποιο λόγο δεν γίνονται τα έργα που πρέπει στην περιοχή. Ποιος ευθύνεται».

Στην αναφορά του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου προς την Εισαγγελία ζητά ευθύνες για το γεγονός ότι «μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα που προβλέπονται και απαιτούνται στον ορεινό όγκο που κάηκε, με αποτέλεσμα μετά από απλές βροχοπτώσεις να γίνονται κατολισθήσεις και να υπάρχει κίνδυνος για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όσων χρησιμοποιούν το οδικό και σιδηροδρομικό δίκτυο».

Στην αναφορά του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου ρωτά:

-Ποια αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα έχουν γίνει στην περιοχή από τον Αύγουστο 2023 μέχρι και σήμερα;

-Ποιο το ύψος των κονδυλίων που έχουν διατεθεί από τις προβλεπόμενες πιστώσεις για την εκτέλεση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων;

-Εχουν γίνει κορμοδέματα στις περιοχές του ορεινού όγκου που κάηκε;

Πηγή: pelop.gr