Με τη συμμετοχή διευθυντών και προϊσταμένων των σχολικών μονάδων της Αιγιάλειας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το πρωί συνάντηση για ενημέρωση αναφορικά με την αντιμετώπιση πολλαπλών λοιμώξεων στα σχολεία, με πρωτοβουλία του αντιδημάρχου Παιδείας κ. Δημήτρη Ελευθεριώτη και σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Ελευθεριώτης τόνισε μεταξύ άλλων τον ισχυρότατο ρόλο των εμπλεκομένων στην εκπαίδευση, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η μεταδοτικότητα των λοιμώξεων και έτσι να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο τρόπο η έξαρση των διαφόρων ιώσεων. Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αγαστή συνεργασία των εκπαιδευτικών με τους γονείς αλλά και με τις σχολικές καθαρίστριες, με στόχο την πιο σωστή διαχείριση του όλου ζητήματος και την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Την ενημέρωση πραγματοποίησαν ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου και αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γιώργος Αγγελόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Δημήτρης Κουσουρής, παθολόγος και Κωνσταντίνος Μώρος, παιδίατρος. Στις εισηγήσεις τους, οι γιατροί τόνισαν ότι το κυριότερο όπλο κατά των ασθενειών της εποχής, όπως η γρίπη, ο covid, αναπνευστικές λοιμώξεις κ.α., είναι οι βασικοί κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, η χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους, τα self tests όταν υπάρχουν συμπτώματα, ιατρικές εξετάσεις για σωστή διάγνωση, όχι αλόγιστη χρήση αντιβιωτικών, επίδειξη κοινωνικής ευθύνης με απομόνωση των ασθενών έως ότου περάσουν τα όποια συμπτώματα, χρήση αντισηπτικού και συχνός αερισμός των αιθουσών στα σχολεία. Μετά τις ομιλίες ακολούθησε διαλογική συζήτηση.