Το φετινό μετάλλιο της διοργάνωσης θα έχει την κόκκινη σημαία του Λόντου με τον μαύρο σταυρό με φόντο την Αιγιάλεια.

Το Αίγιο είναι έτοιμο να γιορτάσει και φέτος τη Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας, το σπουδαίο ιστορικό γεγονός που έθεσε τις βάσεις για την Επανάσταση του 1821.

Οι εορτασμοί θα είναι και φέτος λαμπροί και μάλιστα θα δώσει το «παρών» και ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος είχε παρευρεθεί πριν από λίγο καιρό και στους εορτασμούς μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων. Παράλληλα, έχει προσκληθεί και ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης και αναμένεται η απάντησή του.

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα των εορτασμών, αυτό θα κορυφωθεί το τριήμερο 26-28 Ιανουαρίου, όμως επί της ουσίας η γιορτή θα ξεκινήσει μερικές ημέρες νωρίτερα, με το σπουδαίο αθλητικό-πολιτιστικό γεγονός του Ημιμαραθωνίου Αιγιάλειας που θα διοργανώσει και φέτος ο Αθηνόδωρος στη διαδρομή που βάδισε στα χρόνια της Επανάστασης ο Ανδρέας Λόντος.

Μάλιστα, και το φετινό μετάλλιο της διοργάνωσης θα έχει την κόκκινη σημαία του Λόντου με τον μαύρο σταυρό με φόντο την Αιγιάλεια.

Ο αγώνας δρόμου θα διεξαχθεί την προσεχή Κυριακή και θα έχει προηγηθεί την προηγούμενη ημέρα η κοπή της βασιλόπιτας του Αθηνόδωρου στο «Πολύκεντρο», με τιμώμενο πρόσωπο τη Βούλα Πατουλίδου.

Το πρόγραμμα στις 26 Ιανουαρίου περιλαμβάνει Δοξολογία στον Μητροπολιτικό ιερό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Φανερωμένη) Αιγίου, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων και παρέλαση στην πόλη του Αιγίου, ενώ θα ακολουθήσει γεύμα στο «Λιόπετρο».

Την επόμενη ημέρα θα τελεστεί Δοξολογία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου στην Τέμενη, περιοχή που έπαιξε ρόλο το 1821, ενώ θα ακολουθήσει μικρή παρέλαση, για να κορυφωθούν οι εκδηλώσεις το βράδυ της ίδιας ημέρας με τη νυχτερινή παρέλαση των συλλόγων αναβιωτών στο Αίγιο.

Την Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα γίνει κατάθεση στεφάνων στο Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου στην προτομή του Λόντου, για να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί με μεγάλη παρέλαση και γεύμα στα Ψηλαλώνια.

Πηγή: pelop.gr