ΑΙΓΙΟ: Σκάκι – Επιτυχημένη η εκδήλωση του ΑΣΟ Αιγίου στα Ψηλαλώνια

0
62

Μια πραγματική γιορτή για το σκάκι πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 16 Ιουνίου στο Αίγιο από τον Αθλητικό Σκακιστικό Όμιλο Αιγιαλείας (Α.Σ.Ο.Α) σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και συγκεκριμένα με το Τμήμα Αθλητισμού.

Τα παιδιά του Α.Σ.Ο.Α ως οικοδεσπότες υποδέχτηκαν παιδιά από τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, διάφορες περιοχές της Ηλείας, την ομάδα του Αγίου Βασιλείου Πατρών, των Καλαβρύτων και αρκετά παιδιά των σχολείων της Αιγιάλειας δίνοντας σε όλους από ένα μετάλλιο για τη συμμετοχή τους!

Την εκδήλωση τίμησαν: 

• για πρώτη φορά για το σύλλογο ΑΣΟΑ, που δεν έχει καν συμπληρώσει 3 χρόνια λειτουργίας με εμφανή όμως τα αποτελέσματα της όμορφης, οργανωμένης αλλά και με μεράκι δουλειάς που γίνεται εκεί, ο κ. Ευστάθιος Ευσταθόπουλος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.

• Ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος κος Παναγιώτης (Τάκης) Αντωνόπουλος που όπως ειπώθηκε συνδιοργάνωσε με τον ΑΣΟΑ το τουρνουά

• Πλήθος τοπικών παραγόντων από το Δήμο Αιγίου, την κεντρική και τις περιφερειακές ενότητες που ανέλαβαν την δημιουργία, εκτύπωση και διανομή αναμνηστικών σε όλα τα παιδιά

 

Το δήμαρχο Αιγιάλειας κ. Καλογερόπουλο, εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Εκδηλώσεων κ. Μαρία Αγγελοπούλου η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Τους αγώνες παρακολούθησαν, με σύμμαχο τον πολύ καλό καιρό και τις άρτιες για την περίσταση εγκαταστάσεις του “VOSTIZZA PSITOCAFE” που αφιλοκερδώς οι ιδιοκτήτες του διέθεσαν στο σωματείο, πολλοί συγγενείς και φίλοι των αθλητών όπως και κάτοικοι του Αιγίου απλοί φίλοι του σκακιού.

 Δηλώσεις έκαναν όλοι οι φορείς εξάροντας την άρτια διοργάνωση που έγινε με την εθελοντική προσπάθεια μελών και φίλων του ΑΣΟΑ, τη βοήθεια της συνδιοργανώτριας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και τις προσωπικές ενέργειες του Αντιπεριφερειάρχη κου Αντωνόπουλου, ευχαριστώντας τους γονείς και τους μικρούς σκακιστές για την συμμετοχή τους και τις προσπάθειές τους αλλά και οι συνοδοί των σκακιστών που ιδιαίτερα για τα νησιά του Ιονίου έκαναν το ταξίδι για να συμμετέχουν στην πραγματική αυτή γιορτή, ευχαριστώντας για την φιλοξενία και ανανεώνοντας το ραντεβού για αντίστοιχα τουρνουά στα δικά τους μέρη!!!

Η Πρόεδρος του ΑΣΟΑ ανέφερε: «Δύσκολη η διοργάνωση αλλά δώσαμε όλοι το καλύτερο μας εαυτό. Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους μας βοήθησαν και ιδιαίτερα τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Αντωνόπουλο Τάκη, την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο κύριο Ευσταθόπουλο, τους χορηγούς μας, τους γονείς για την βοήθεια και την υπομονή τους και φυσικά όλα τα παιδιά που συμμετείχαν» ανανεώνοντας το ραντεβού για τη νέα σχολική και αγωνιστική χρονιά.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας, σε μία κίνηση συμβολισμού αλλά και αναγνώρισης, δώρισε από μία ξύλινη σκακιέρα στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Αντωνόπουλο Τάκη και στο Δήμο Αιγίου.

Πηγή: aigialeia24.gr