Το ραντεβού με την AIPAC είχε προκαλέσει εσωκομματικές γκρίνιες και έντονη δημόσια κριτική από τη Νέα Αριστερά.

H συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη με μέλη της  American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC), η οποία είχε προγραμματισθεί προ ημερών, προκειμενου να παρουσιάσει  τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ για το Παλαιστινιακό, ακυρώνεται, σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου.

Με αποφαση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, η συνάντηση κρίθηκε αναγκαίο να ακυρωθεί μετά τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την άρνηση του Ισραήλ να  επιδιώξει την αποκλιμάκωση της έντασης, καθώς όλοι οι περιφερειακοί «παίκτες» οφείλουν να δείξουν την απαιτούμενη αυτοσυγκράτηση με σεβασμό στη διεθνή νομιμότητα και στις διαμεσολαβητικες προσπάθειες που είναι σε εξέλιξη.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο ραντεβού, αν και είχε κλειστεί πολύ καιρό πριν, προκάλεσε την έντονη κριτική του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστή Καρπόζηλου. Παράλληλα, γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος έχει πυροδοτήσει και η υποστηρικτική ανακοίνωση για την επίθεση του Ιράν προς Ισραήλ, παρότι ο Στέφανος Κασσελάκης συντάχθηκε με την άποψη του Προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Είδε τον Ελπιδοφόρο

Νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

«Με χαρά να υποδέχθηκα στην Αρχιεπισκοπή μας τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης @skasselakis , ένα παιδί της Ομογένειάς μας, που σέβεται και εκτιμά το ρόλο της Εκκλησίας μας. Του ευχήθηκα καλή επιτυχία στην προσπάθειά του για πρόοδο της αγαπημένης μας Ελλάδας» αναέφερε σε ανάρτησή του ο Αρχιεπίσκοπος.

Δείτε την ανάρτηση

Πηγή: protothema.gr