Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 11 : 15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών των Σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων, Πολιτιστικών Συλλόγων, χορευτικών συνόλων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων από τον τουρκικό ζυγό.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αγίου Αλεξίου. Ως εκ τούτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων, η στάση και π στάθμευση κατά μήκος της οδού Αγίου Αλεξίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 από 7: 30 π.μ. εως το πέρας των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 9:00 το πρωί ο εορτασμός ξεκινά με πανηγυρικές κωδωνοκρουσίες και εμβατήρια στους δρόμους της πόλης από τη Φιλαρμονική του Δήμου.

  • Στις 10:00 τελείται Δοξολογία στον καθεδρικό Ναό της πόλης, χοροστατούντος του Μητροπολίτου Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ.κ. Ιερωνύμου και θ ακολουθήσει η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας απο Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Καλαβρύτων πρωτ Κωνσταντίνο Μητρόπουλο
  • Στις 10:45 Τρισάγιο στο μνημείο πεσόντων ηρώων και κατάθεση στεφάνων.
  • Στις 11:15 ξεκινά η μεγάλη Παρέλαση μαθητών των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων του Δήμου Καλαβρύτων καθώς και συλλόγων και στρατιωτικών τμημάτων προ των επισήμων. Για πρώτη φορά η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στην κεντρική οδό Αγίου Αλεξίου με την εξέδρα των επισήμων να είναι μπροστά στο αρχοντικό της Παλαιολογίνας.
  • Στις 11:30 θα γίνει η αναπαράσταση της μάχης και κατάληψης των Καλαβρύτων από τον θεατρικό όμιλο «Πάνος Μίχος».
    Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο Υπουργός Επικρατείας κ. Βορίδης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Πέμπτη 21 Μαρτίου λόγω παρέλασης

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 και ώρα 11 : 15 π.μ. θα πραγματοποιηθεί παρέλαση με τη συμμετοχή μαθητριών και μαθητών των Σχολείων του Δήμου Καλαβρύτων, Πολιτιστικών Συλλόγων , χορευτικών συνόλων και τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων , στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την απελευθέρωση της πόλης των Καλαβρύτων από τον τουρκικό ζυγό.

Η παρέλαση θα πραγματοποιηθεί επί της οδού Αγίου Αλεξίου. Ως εκ τούτων, απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων , η στάση και η στάθμευση κατά μήκος της οδού Αγίου Αλεξίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024 από 7: 30 π.μ. έως το πέρας των εκδηλώσεων του Δήμου Καλαβρύτων.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.