
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2025
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΡΙΩΝ ΣΥΜΜΑΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΙΣ 11.30 Π.Μ.
Συναδέλφισσα, συνάδελφε,
Το αίσχος με τη συνεχή ομηρία των συναδέλφων συμβασιούχων ΙΔΟΧ συνεχίζεται με τελευταίο επεισόδιο τη συζήτηση για διακοπή της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης σε όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το 2025 για τα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, για Παιδικούς σταθμούς, Κοινωνικές Δομές, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία, κ.τ.λ., δηλαδή ότι αφορά την κοινωνική πολιτική.
Πρακτικά αυτό σημαίνει τεράστια ανασφάλεια στους συνάδελφους των δομών αυτών, που εργάζονται σε αυτές ακόμα και 10 ή 15 χρόνια, καθότι η διακοπή χρηματοδότησης μπορεί να σημάνει το κλείσιμο δομών ή την απόλυσή τους, ενώ δε διασφαλίζεται η διατήρηση των ίδιων εργαζομένων αν η συνέχεια της χρηματοδότησης γίνει με άλλους τρόπους.
Επιβάλλεται εδώ και τώρα η μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση! Αυτή είναι η μόνη ρεαλιστική λύση που θα διασφαλίσει το σύνολο των εργαζομένων στις δομές αυτές και τη συνέχεια της λειτουργίας των δομών προς όφελος των δημοτών.
Είναι επιλογή όλων των κυβερνήσεων που ακολουθούν τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης η κατάργηση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Γιατί ενώ εδώ και χρόνια η χρηματοδότηση των προγραμμάτων αυτών γίνεται στο μεγαλύτερο ποσοστό από ίδιους κρατικούς πόρους, αρνούνται την μονιμοποίηση των συναδέλφων αυτών.
Με την οργάνωση μας, τον αγώνα μας μπορούμε να βάλουμε φρένο στη πολιτική τους. Παίρνουμε τη σκυτάλη από τη πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 28 του Φλεβάρη και από τις μεγαλειώδης συγκεντρώσεις.
Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας σε κάθε τομέα γιατί ξέρουμε καλά πως τα κέρδη τους δε συμβιβάζονται με τις ζωές μας.
Διεκδικούμε:
Μονιμοποίηση των εργαζομένων Ε.Σ.Π.Α. των Δήμων (Παιδικοί Σταθμοί, Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-ΜΕΑ, ΚΕΝΤΡΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, κ.λπ.).
Άμεση διασφάλιση της χρηματοδότησης των Δομών για την συνέχιση λειτουργίας τους.
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες, γιατί ακόμα και μετά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, τα κενά θα είναι τεράστια!
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ