Δεν έχει περάσει παρά μόνο μικρό χρονικό διάστημα από τότε που επισημάναμε προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και δη τον κ. Γεωργιάδη και την κα Αγαπηδάκη, σε όλους τους τόνους στη Βουλή, ότι με τη νομοθέτηση και τη στρατηγική που έχει επιλέξει η κυβέρνηση διαλύονται εκ θεμελίων τόσο το δημόσιο σύστημα υγείας όσο και οι μικροί και μεσαίοι του ιδιωτικού τομέα της υγείας και συγκεκριμένα τα διαγνωστικά κέντρα, προς όφελος φυσικά των «ημετέρων» μεγάλων ομίλων, κάτι που ήταν σαφής σύσταση της έκθεσης της επιτροπής Πισσαρίδη για την ελληνική οικονομία.

Αδιάψευστος μάρτυρας του δικαιολογημένου θυμού και της αντίδρασης στην κυβέρνηση η μεγάλη συμμετοχή, που φτάνει στο 85%, στην κινητοποίηση με το κλείσιμο από τις 8 Μαΐου 2024 των μικρών και μεσαίων ιατρικών διαγνωστικών εργαστηρίων της περιφέρειας – σε Αθήνα και Πειραιά είναι άλλες οι βουλές του κ. Πατούλη, οποίος για λόγους κομματικής μεταμέλειας υπονομεύει για μια ακόμη φορά το δίκαιο συμφέρον των συναδέλφων του.

Και για να υπενθυμίσουμε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα μικρά και μεσαία ιδιωτικά  διαγνωστικά κέντρα, αρκεί να πούμε ότι από το 2013 έως σήμερα έχουν πληρώσει λόγω του μηχανισμού της αυτόματης επιστροφής (clawback) 1,6 δις από την τσέπη τους.

Και όχι μόνον αυτό, αλλά με το άρθρο 69 του ν. 5102/2024 τους αφαιρείται το δικαίωμα άρνησης εκτέλεσης ή απεργίας με την απειλή της διακοπής της σύμβασης για δεκαοχτώ μήνες! 

Δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Γεωργιάδης δείχνουν το πραγματικό αυταρχικό τους πρόσωπο «αποφασίζοντας και διατάσσοντας», καθώς και στέλνοντας στο «πυρ το εξώτερον» όσους δεν είναι εντός της πολιτικής τους «φαμίλιας», ενώ οι μεγάλοι όμιλοι θα εκσυγχρονιστούν  για μια ακόμη φορά με κρατικό χρήμα.

Και ερωτάμε: αυτή είναι η κυβέρνηση της αριστείας και της επιχειρηματικότητας που εφαρμόζοντας τελικά το σχέδιο Πισσαρίδη θα συνθλίψει τους μικρούς και τους μεσαίους ώστε να αφανιστούν, αφήνοντας περισσότερο χώρο στους πολυεθνικούς ομίλους, μετατρέποντας έτσι τους επιχειρηματίες αυτούς σε υπαλλήλους των ισχυρών και των ελίτ; 

Στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στεκόμαστε στο πλευρό αυτών που πλήττονται και θα είμαστε παρόντες στις κινητοποιήσεις τους. 

Για μια υγεία δημόσιο αγαθό για όλους!