Στη δεύτερη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Διακοφτό Αχαΐας για την ακινητοποίηση των συρμών του Οδοντωτού σιδηροδρόμου παραβρέθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ο Βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Παναγιωτόπουλος.

Ο Αχαιός βουλευτής στην παρέμβασή του που ακολούθησε αυτές των προέδρων και των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών, αφού αναφέρθηκε στις κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες που και ο ίδιος έχει πάρει με ερωτήσεις και αναφορές για το θέμα, τόνισε την ανάγκη για μαζική κινητοποίηση των κατοίκων και κοινή ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων της περιοχής.

Επιπλέον, πρότεινε τη σύγκληση δημοτικού συμβουλίου με μόνο θέμα τη λειτουργία του Οδοντωτού, επισημαίνοντας την ιστορική, αναπτυξιακή και τουριστική σημασία αυτής της μοναδικού φυσικού κάλλους διαδρομή, που πρέπει να μείνει ζωντανή προς όφελος της τοπικής οικονομίας.

Τέλος, δεσμεύτηκε να επανέλθει κοινοβουλευτικά στο ζήτημα με επίκαιρη ερώτηση για να συζητηθεί το θέμα στην Ολομέλεια της Βουλής με τον αρμόδιο υπουργό.