«Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα απογευματινά χειρουργεία νομιμοποιεί περαιτέρω το «φακελάκι»

Με λογοπαίγνια και λαϊκίστικα ευφυολογήματα σχετικά με τα απογευματινά χειρουργεία, προσπαθεί να δικαιολογήσει την πλήρη ιδιωτικοποίηση του δημόσιου αγαθού της Υγείας, ο υπουργός των νεοφιλελεύθερων ειδικών αποστολών και των αντικοινωνικών «μεταρρυθμίσεων» Άδωνης Γεωργιάδης.
Κάνει λόγο για «λαϊκό» μέτρο που θα βοηθήσει όλους τους ενδιαφερόμενους, και αυτούς που έχουν να πληρώσουν και αυτούς που δεν έχουν, ενώ ταυτόχρονα κατηγορεί συλλήβδην τον ιατρικό κόσμο ότι παίρνει «φακελάκι».
Οι Έλληνες πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι με τα απογευματινά χειρουργεία νομιμοποιεί περαιτέρω το «φακελάκι» και το παραεμπόριο, μετακυλίεται το κόστος στην τσέπη του ασθενή, αφού ο καθένας μπροστά στον πόνο του θα μπει στον πειρασμό να πληρώσει, γιατί υποτίθεται ότι τελειώνει αμέσως, καταλύοντας ουσιαστικά τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ.
Η λύση είναι μία: να στελεχωθεί το ΕΣΥ με το αναγκαίο προσωπικό ούτως ώστε όλοι οι πολίτες να έχουν την συνταγματικά προβλεπόμενη ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο αγαθό της υγείας. Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις Αδώνιδος και Κυριάκου Μητσοτάκη.