Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος, σήμερα, Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024.

Η πατρίδα μας αποκτά με μείζονες μεταρρυθμίσεις ισχύ και δύναμη, στον τομέα της Εθνικής Άμυνας, καθώς το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και ο Υπουργός Νίκος Δένδιας προχωρά την «Ατζέντα 2030», με στόχο η Ελλάδα να αποκτήσει τις ισχυρότερες Ένοπλες Δυνάμεις, που είχε ποτέ στην ιστορία της. Για το σπουδαίο έργο που προχωρά για την πατρίδα μας, συνομίλησε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας με τον πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκο.

Χαρακτηριστικά, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, πριν λίγες ημέρες, εισηγήθηκε στην Επιτροπή της Βουλής δύο σημαντικά κεφάλαια της «Ατζέντας 2030», την απόκτηση 20 αεροσκαφών τύπου F-35, των πιο εξελιγμένων αεροσκαφών που πετάνε αυτή τη στιγμή, και, ακόμα, την έναρξη διερεύνησης συμμετοχής στο πρόγραμμα ναυπήγησης, στην Ελλάδα, της φρεγάτας Constellation, της νέας γενιάς φρεγάτας του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού. 

Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Είναι υψίστης σημασίας το έργο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του Υπουργού Νίκου Δένδια, τον οποίο ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία. 

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας προχωρά, με τη δέουσα σοβαρότητα, σε μεταρρυθμίσεις για την προάσπιση των εθνικών μας συμφερόντων. Η «Ατζέντα 2030» φέρνει τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας στον 21ο αιώνα και πέραν αυτού, και σε επίπεδο δογμάτων και με την εισαγωγή της καινοτομίας. Τα 20 αεροσκάφη τύπου F-35, που εισηγήθηκε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποτελούν σημαντικό όπλο για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, διασφαλίζοντας την δυνατότητά της αποτροπής οποιασδήποτε απειλής κατά της χώρας μας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. 

Η Ελλάδα αξίζει να έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, με σκοπό την ασφάλεια και τη σταθερότητα. Για αυτό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά με συντονισμένα βήματα, σε μεταρρυθμίσεις, με επίκεντρο τον πολίτη».