Συνάντηση πολιτευτή Αχαΐας ΝΔ Ανδρέα Τσώκου 

με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη

Ανδρέας Τσώκος: «Στο επίκεντρο η στήριξη της οικογένειας»

Με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος.

Αναγνωρίζοντας την κρισιμότητα χαρτοφυλακίου της Υπουργού, ο Ανδρέας Τσώκος συζήτησε με την Υπουργό  Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη για πρωτοβουλίες, που συμβάλλουν άμεσα στην καθημερινότητα πολιτών και οικογενειών της πατρίδας μας και, ταυτόχρονα, χαίρουν ευρωπαϊκής αναγνώρισης ως πρότυπο μεθοδικής εργασίας, ιδιαίτερα όσον αφορά το δημογραφικό ζήτημα. 

Αναλυτικότερα, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι το δημογραφικό αποτελεί «βόμβα» στα θεμέλια τόσο του ασφαλιστικού όσο και της αγοράς εργασίας και είναι αναγκαία η μείωση των επιπτώσεών του. Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας εκπονεί Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το δημογραφικό και καλεί σε συστράτευση όλες τις δυνάμεις της χώρας και τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου το εθνικό επιχειρησιακό πλάνο να έχει όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα στην ανάσχεση της μείωσης των γεννήσεων. 

Σχετικά, ο Ανδρέας Τσώκος, πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία, αναφέρει: «Η στήριξη της ελληνικής οικογένειας αποτελεί βασικό ζητούμενο και στόχος της κυβέρνησης και της Υπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, την οποία ευχαριστώ θερμά για τη συνεργασία, είναι την επόμενη δεκαετία να σταθεροποιηθούν οι γεννήσεις, με σημαντικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής, όπως τα προγράμματα «Σπίτι μου 2», «Ανακαινίζω – Νοικιάζω». 

Σε ακόμα πιο άμεσα μέτρα στήριξης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εφάρμοσε στοχευμένες παροχές, επιδόματα και κυρίως κάθε είδους βοήθεια στη νέα μητέρα και στα νέα ζευγάρια: αυξημένο επίδομα γέννας, επέκταση της άδειας μητρότητας, οι γονεϊκές άδειες, κάλυψη όλων των αιτήσεων για βρεφονηπιακούς σταθμούς και Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τα ολοήμερα σχολεία, τα κατασκηνωτικά προγράμματα κ.λπ. Η σημαντική αύξηση στο επίδομα γέννας, που φτάνει ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών στα 3.500 ευρώ, αναγνωρίστηκε ως μια σημαντική βοήθεια. Το πλαφόν που μπήκε στο βρεφικό γάλα και η υπαγωγή πολλών βρεφικών ειδών σε χαμηλό ΦΠΑ βοήθησαν επίσης τις οικογένειες. 

Η Ελλάδα, με τις τελευταίες μεταβολές που έγιναν από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, είναι ανάμεσα στις τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες με την πιο φιλική στη μητρότητα και τη γονεϊκότητα νομοθεσία.

Η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της, με σταθερά βήματα, με ταπεινότητα και συνέπεια, με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας και με επίκεντρο τον πολίτη.

Σε αυτή την σταθερή πορεία για την πατρίδα μας, είμαστε όλοι παρόντες προκειμένου να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις σε ένα καλύτερο αύριο».