Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για ένα τετραήμερο στις δημοφιλείς περιοχές της Δυτικής Ελλάδας
Ο χάρτης για τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Μεταξύ των δέκα πιο φθηνών προορισμών της τελευταίας στιγμής περιλαμβάνονται τα Καλάβρυτα και η ορεινή Ναυπακτία, σύμφωνα με έρευνα τιμών που δημοσίευσε, ενόψει Χριστουγέννων, η πλατφόρμα σύγκρισης τιμών Pricefox.

Φέτος τα Χριστούγεννα προφέρεται η δυνατότητα τετραήμερων εξορμήσεων και, εκτός από τους δημοφιλείς, αλλά πιο ακριβούς προορισμούς, μεγάλο ενδιαφέρον έχουν και άλλες περιοχές της χώρας.

Οι τιμές είναι υπολογισμένες για δύο άτομα για την περίοδο 22-26 Δεκεμβρίου, με δικό τους αυτοκίνητο μέσω του Booking και του «Βρίσκω Απόσταση».

Για τα φετινά Χριστούγεννα υπάρχουν 5 προορισμοί με διαμονή ανά άτομο που ξεκινά από τα 100 ευρώ για 4 διανυκτερεύσεις.

Από τους δημοφιλέστερους προορισμούς στην Πελοπόννησο είναι και τα Καλάβρυτα, που φιγουράρουν στις επιλογές των περισσότερων αυτήν την περίοδο. Η διαμονή στον περιζήτητο χειμερινό προορισμό ξεκινάει από 181 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και το κόστος των μεταφορικών από 35,32.

Στα Καλάβρυτα, οι προ-κρατήσεις και στα διαμερίσματα βραχυχρόνιας μίσθωσης αγγίζουν το 90% για τα Χριστούγεννα, με τις ζητούμενες τιμές μίσθωσης για ολόκληρο διαμέρισμα ή/και αυτοτελή κατοικία να κυμαίνονται από 822 ευρώ για κατοικία 40 τ.μ. και 849 ευρώ για κατοικία 65 τ.μ.

Τα διαθέσιμα προς μίσθωση διαμερίσματα είναι κυρίως από 55 τ.μ. έως 75 τ.μ. και μπορούν να φιλοξενήσουν έως 6 άτομα, ανάλογα πάντα με την πολιτική του εκάστοτε ιδιοκτήτη-διαχειριστή ακινήτου.

 

Ανερχόμενοι προορισμοί Καλάβρυτα και Ορεινή Ναυπακτία - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για ένα τετραήμερο στις δημοφιλείς περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Η Ορεινή Ναυπακτία αποτελεί, επίσης, μια καλή επιλογή με γραφικά χωριουδάκια παραδομένα στη φύση της περιοχής. Η διαμονή στο χωριό Ελατού ξεκινάει από 161 το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις, ενώ τα μεταφορικά υπολογίζονται στα 63,28 το άτομο.

Ανερχόμενοι προορισμοί Καλάβρυτα και Ορεινή Ναυπακτία - Πώς διαμορφώνονται οι τιμές για ένα τετραήμερο στις δημοφιλείς περιοχές της Δυτικής Ελλάδας

Οι Δελφοί, στον αντίποδα της δημοφιλούς και κοσμοπολίτικης Αράχωβας, σε απόσταση 2,5 ωρών από την Αθήνα και με κόστος μετακίνησης 32,94 ευρώ ανά άτομο, διατηρούν ένα πιο χαμηλό προφίλ -κάτι που ισχύει και για τις τιμές στα ξενοδοχεία τους. Εδώ μπορεί ακόμα να βρει κανείς ξενοδοχείο από 100 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις. Εκτός από το αρχαιολογικό ενδιαφέρον που παρουσιάζουν οι Δελφοί, βρίσκονται δίπλα στον Παρνασσό, τον πρωταγωνιστή του χειμώνα για τους περισσότερους!

Το Πήλιο δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα επιλογής, καθώς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους δημοφιλέστερους ορεινούς προορισμούς στη χώρα.

Στη Βυζίτσα, πιο συγκεκριμένα, μπορεί να βρει κανείς δωμάτιο από 108 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις και να ανακαλύψει τα παραδοσιακά χωριά και την πλούσια φύση στο βουνό των Κενταύρων με οικονομικούς όρους.

Το Ναύπλιο, All time classic προορισμός για οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, φιγουράρει σε όλες τις ταξιδιωτικές λίστες. Στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, η διαμονή για το τετραήμερο των Χριστουγέννων ξεκινάει από τα 120 ευρώ το άτομο για 4 διανυκτερεύσεις. Μπορεί να μην πρόκειται για έναν ορεινό προορισμό, όμως, μια βόλτα δίπλα στη θάλασσα πάντα αποτελεί καλή επιλογή! Σ.Π.

Πηγή: pelop.gr