Την Τετάρτη στα Καλάβρυτα η ημερίδα 

για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στην ορεινή Αχαΐα 

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης ξεκινούν στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων οι εργασίες της ημερίδας – ανοικτής συζήτησης «Βιώσιμη ανάπτυξη στην ορεινή Αχαΐα, προκλήσεις και ευκαιρίες για τις επιχειρήσεις», που διοργανώνουν από κοινού ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός της εφημερίδας «Πελοπόννησος», η εφημερίδα «Ώρα Καλαβρύτων» και η ενημερωτική ιστοσελίδα «kalavrytanews.com».

Στόχος της ημερίδας, όπως έχει επισημάνει ο εκδότης της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρος Λουλούδης, είναι ν’ αναδειχθούν όλα τα στοιχεία που συνθέτουν την αναπτυξιακή ταυτότητα και δυναμική της ορεινής Αχαΐας, μ’ έμφαση στη βιώσιμη ανάπτυξη, στη στήριξη του επιχειρείν και στις προκλήσεις και ευκαιρίες που μπορούν να δημιουργήσουν ένα καλύτερο οικονομικό και παραγωγικό περιβάλλον.

Συντονιστής της συζήτησης θα είναι ο δημοσιογράφος και διευθυντής της εφημερίδας «Ώρα των Καλαβρύτων» και της ενημερωτικής ιστοσελίδας «kalavrytanews.com» Νίκος Κυριαζής.

Οι εργασίες θ’ ανοίξουν με ομιλία απ’ τον Δήμαρχο Καλαβρύτων και Πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Ελλάδας Θανάση Παπαδόπουλο και θ’ ακολουθήσουν εισηγήσεις απ’ τους:

Αρχιμανδρίτη Ιωακείμ Βενιανάκη, Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας με τίτλο «Εξερευνώντας τη Θρησκευτική Κληρονομιά των Καλαβρύτων: Ένα Ταξίδι Πίστης και Ιστορίας».

Κωνσταντίνο Δαφαλιά, Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων και Τουριστικών Καταλυμάτων Καλαβρύτων, με τίτλο «Η βιωσιμότητα στον κλάδο φιλοξενίας».

Κωνσταντίνο Κακκαβά, Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Καλαβρύτων, επιχειρηματία στο κλάδο του Τουρισμού, με τίτλο «Χειμερινός τουρισμός και επιχειρηματικότητα, βιωσιμότητα και ποιότητα ζωής 4 εποχών».

Παύλο Σατολιά, Πρόεδρο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΘ.Ε.Α.Σ) και Πρόεδρο του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων, με τίτλο «Η σημασία της ανάπτυξης του Πρωτογενή Τομέα και η συμβολή του Συνεταιρισμού των Καλαβρύτων στην τοπική οικονομία».

Αλέξη Άγριο, Γενικό Διευθυντή του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων «Πάνος Πόλκας», με τίτλο  «Ανάδειξη ορεινών όγκων – Μετατροπή χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων σε πολυθεματικό πάρκο 4 εποχών με 12μηνη λειτουργία».

Σωτήρη Δουκλιά, Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Κλειτορίας Δήμου Καλαβρύτων, με τίτλο «Σπήλαια Λιμνών οι προοπτικές ανάπτυξης την επόμενη ημέρα στο Δήμο Καλαβρύτων».

Ηρώ Τσιμπρή, Γενική Διευθύντρια και Συντονίστρια Τ.Π. CLLD/LEADER της ΑΧΑΪΑ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. με τίτλο «Το τοπικό πρόγραμμα CLLD/LEADER ευκαιρίες ανάπτυξης στις ορεινές περιοχές».

Βασίλειο Βασιλειάδη, Αναπληρωτή Καθηγητή, Αντιπρύτανη Οικονομικών, Μελετών, Έργων και Τεχνολογιών Πληροφορικής Πανεπιστημίου Πατρών, με τίτλο «Ο Ρόλος του Πανεπιστημίου Πατρών στη Βιώσιμη Ανάπτυξη της περιοχής της Ορεινής Αχαΐας».

Δημήτρη Βαρβιτσιώτη, Dr, MSc Μηχανικό Περιβάλλοντος, MSc Γεωπόνο, COO ομίλου Solar Cells Hellas Group, με τίτλο «Η υποστήριξη της επιχειρηματικότητας σε ορεινές περιοχές, με την υιοθέτηση οικολογικά βιώσιμων πρακτικών».

Οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του εκδότη της εφημερίδας «Πελοπόννησος» Θεόδωρου Λουλούδη, με τίτλο «Ο ρόλος των θεσμικών φορέων στην υποστήριξη των τοπικών επιχειρήσεων».