Πενταμελής αντιπροσωπεία του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κίνας επισκέφθηκε τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αχαΐας Φωκίωνα Ζαΐμη στο γραφείο του, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο  στην Πάτρα. Ο Αντιπεριφερειάρχης αφού συνεχάρη τον αντιπρόεδρο του ιδρύματος και τους καθηγητές για το εκπαιδευτικό τους έργο, στη συνέχεια εξέφρασε την επιθυμία του για αλληλοϋποστήριξη, ουσιώδη επικοινωνία και αλληλεπίδραση. «Μέσα από την επιστήμη, την εκπαίδευση, την διπλωματία και την συνεργασία πανεπιστημίων και περιφερειών μπορούμε να δώσουμε λύσεις σε σύγχρονα ζητήματα της κοινωνίας, της πολιτικής και της οικονομίας», τόνισε ο κ. Ζαΐμης.

Η Κινεζική αντιπροσωπεία συνοδευόταν από τον πρόεδρο του ΕΑΠ Ιωάννη Καλαβρουζιώτη, ο οποίος δήλωσε: «Οι Κινέζοι Καθηγητές μας παρουσίασαν τα ακαδημαϊκά τους Προγράμματα με απώτερο στόχο τη δημιουργία κοινών Προγραμμάτων Σπουδών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και παράλληλα την ανάπτυξη ερευνητικών συνεργασιών μεταξύ των μελών ΔΕΠ των δύο Πανεπιστημίων».

Ακολούθησε ανταλλαγή δώρων με τον αντιπρύτανη του Ανοικτού Πανεπιστημίου της Κίνας Li Song με τον Αντιπεριφερειάρχη.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο της Κίνας είναι ένα δημόσιο ίδρυμα Ανώτατης Εκπαίδευσης με έδρα το Πεκίνο που παρέχει ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ιδρύθηκε το 1979 και είναι υπό την αιγίδα του Κινεζικού Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός του είναι η παροχή ανοικτής και δια βίου μάθησης σε όλους τους πολίτες της Κίνας.