Στην φιλόξενη αίθουσα του Πολυχώρου Τέχνης Mosaic, (Ερμού 112, Πάτρα) πραγματοποιήθηκε μια ακόμη συνάντηση του  Προγράμματος ενημερωτικών και εκπαιδευτικών συναντήσεων «MEET THE EXPERTS – Συναντήστε τους ειδικούς και λύστε τους γρίφους σας» που υλοποιείται από τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο του Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. 

Σκοπός του Προγράμματος «MEET THE EXPERTS» είναι η ενημέρωση  ασθενών με καρκίνο και του γενικού πληθυσμού, για όλα τα καίρια θέματα που έχουν σχέση με τον καρκίνο και στόχος να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ ιατρών και ενδιαφερομένων σε μια γλώσσα οικεία και κατανοητή στο ευρύ κοινό και να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν τους ασθενείς και γενικά τους εμπλεκόμενους με το ζήτημα καρκίνος, που δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να τεθούν στον θεράποντα ιατρό τους, αντλώντας έτσι όλες τις χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν την ασθένεια, τις θεραπείες, τη διαχείριση των παρενεργειών κτλ.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο,  8 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση και είχε ως θέμα: “Στοματική Υγιεινή: Οδοντιατρικοί χειρισμοί κατά τη διάρκεια των θεραπειών” με ομιλητές τον Κο Μουτούση Γεώργιο- DDS, MSC, Διευθυντή ΕΣΥ Τμήματος Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΓΝΠ & την κα Αλεξοπούλου Μιράντα-MD, DMD, MSc, PhD, Διευθύντρια Τμήματος Στοματογναθοπροσωπικής Χειρουργικής ΠΓΝΠ.

Ήταν μια συνάντηση με πλούσια και ενδιαφέρουσα θεματολογία, η οποία εμπλουτίστηκε με τα ερωτήματα τόσο των παρισταμένων όσο και των διαδικτυακών συμμετεχόντων, δημιουργώντας έτσι ένα γόνιμο διάλογο όπου συζητήθηκαν διεξοδικά περιπτώσεις και απορίες. 

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχη κος Χαράλαμπος Μπονάνος και η Αντπεριφερειάρχης Υγείας και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου κα Άννα Μαστοράκου. 

Η συνάντηση μεταδόθηκε με live streaming από την σελίδα του συλλόγου στο facebook και το youtube όπου μπορεί όποιος ενδιαφέρεται να ανατρέξει και να την παρακολουθήσει.

Η 3η συνάντηση του προγράμματος  «MEET THE EXPERTS» πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της εταιρείας ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε. 

Οι ενημερωτικές – εκπαιδευτικές συναντήσεις θα συνεχιστούν από τον Σεπτέμβρη και θα ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2024.