Ο πενιχρός αυτοδιοικητικός απολογισμός ωθεί τη ΔΕΕΠ σε πρωτοβουλίες.

Η απουσία «γαλάζιων» αυτοδιοικητικών σχημάτων σε περιοχές της Αχαΐας συνεχίζει να στοιχίζει παραταξιακά στην οργάνωση και ενδυνάμωση της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, αφού η απουσία κομματικών στελεχών της σε δήμους δεν της επιτρέπει να κρατήσει τα «σκήπτρα» σε θεσμικούς φορείς, στους οποίους παράγεται και εκπέμπεται πολιτική, αλλά η κυβερνητική παράταξη πάσχει.

Η προ ημερών περίπτωση των εκλογών στην Περιφερειακή Ενωση Δήμων Δυτικής Ελλάδας, στις οποίες η ΝΔ έχασε οριακά με τον «γαλάζιο» υποψήφιο δήμαρχο Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρα -πέραν της διαρροής εκλεκτόρων της προς τον «πράσινο» Θαν. Παπαδόπουλο- ανέδειξε την ένδεια στελεχών της, αφού όσοι Αχαιοί συμμετείχαν προέρχονταν μόνο από τους Δήμους Πατρέων και Αιγιάλειας, όταν ο βασικός αντίπαλος κάλυπτε (σε επίπεδο Αχαΐας) το σύνολο του νομού.

Η αποτίμηση, του αυτοδιοικητικού εκλογικού χάρτη, που ήταν πενιχρός γεωγραφικά, ωθεί τη ΝΔ στο να αναλάβει από τώρα πρωτοβουλίες διόρθωσης αυτού, κάτι που δεν μπόρεσε να επιτύχει πριν τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου του 2023.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», από τον προσεχή Απρίλιο κιόλας -παρότι οργανωτικά θα κινηθεί σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς για τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου- η ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ θα επιχειρήσει δομικές αλλαγές.

-Στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας, τα «γαλάζια» κομματικά στελέχη θα κληθούν να συστρατευθούν και να δημιουργήσουν μια νέα ισχυρή δημοτική ομάδα, ώστε η ΝΔ να έχει δομικό της δυνατό υποψήφιο δήμαρχο στις επόμενες εκλογές. Κάτι τέτοιο, όμως, είναι -αν όχι ακατόρθωτο- πολύ δύσκολο εγχείρημα, καθότι όσοι κληθούν να το υλοποιήσουν είτε είναι στελέχη της νυν δημοτικής αρχής του «πράσινου» δημάρχου Γρ. Αλεξόπουλου, είτε ανήκουν στην αντιπολίτευση του μη «γαλάζιου» Αγγ. Στεργιόπουλου ή ακόμα παραμένουν στο «στρατόπεδο» του Φιλ. Λιάκου που απλά διάκειται θετικά προς τη ΝΔ, δεν θεωρείται ωστόσο στέλεχός της!
Στην εμφανή αδυναμία ενοποίησης των παραπάνω προσώπων θα κληθεί να συνδράμει και η Τοπική ΝΔ Δυτικής Αχαΐας, που όμως και αυτή τελεί σε «διάσπαση» με τα μέλη του ΔΣ διάσπαρτα στους παραπάνω δημοτικούς συνδυασμούς… οπότε τίθεται εν αμφιβόλω μια μελλοντική κοινή τους πορεία.

-Στον Δήμο Καλαβρύτων, το αυτοδιοικητικό πεδίο μοιάζει με… εσωκομματικό «ναρκοπέδιο», αφού η βούληση της ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ για δικό της υποψήφιο δήμαρχο το 2028 σκοντάφτει σε πληθώρα κομματικών στελεχών της, που είναι πολύ κοντά στον «πράσινο» δήμαρχο Θαν. Παπαδόπουλο, ενώ και ο βασικός αντίπαλός του στις τελευταίες εκλογές, με αρκετούς νεοδημοκράτες δίπλα του, Θαν. Κανελλόπουλος δεν ανήκει στη ΝΔ!
Πρόβλημα πιθανά αποτελέσει και η διαχρονική στάση της Τοπικής ΝΔ (Κλειτορία) υπέρ του κ. Παπαδόπουλου!

-Στον Δήμο Ερυμάνθου, παρά τα χαμηλά ποσοστά που λαμβάνει η ΝΔ, υπάρχει έντονη η διάθεση της Τοπικής ΝΔ να συγκροτήσει δικό της ψηφοδέλτιο, με πρωτεργάτη τον πρόεδρό της Γιάννη Παπακωνσταντίνου. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως κάτι τέτοιο επιχειρήθηκε πέρυσι με τον πρ. πολιτευτή Γ. Κουτρουμάνη (κι όχι μόνο), αλλά δεν ευοδώθηκε η προσπάθεια λόγω χρονικής και οργανωτικής ανεπάρκειας.

Η ΔΕΕΠ Αχαΐας ΝΔ είναι αποφασισμένη, πάντως, να το παλέψει παντού σοβαρά, ακόμα κι αν χρειαστεί να καταγγείλει στελέχη της… «ότι βλάπτουν το κόμμα για ατομικές καρέκλες εξουσίας», όπως λέει στην «Π» ο αντιπρόεδρός της Κ. Ρηγόπουλος, βάζοντας στο «παιχνίδι» την Κεντρική Οργάνωση του κόμματος και θέτοντας προ των ευθυνών τους βουλευτές και πολιτευτές, που καλύπτουν ή και ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές!

Πηγή: pelop.gr