Εκδήλωση για τους κινδύνους της κλιματική αλλαγής στο Επιμελητήριο  Αρκαδίας 

Για την «Ενίσχυση της ανθεκτικότητας του αγροδασικού χώρου στους κινδύνους της κλιματικής  αλλαγής: από τις γεωργικές καλλιέργειες ως τη μελισσοκομία και από την κτηνοτροφία ως τα δάση» που ήταν και το θέμα της εκδήλωσης του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων και Ινστιτούτου Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, ενημερώθηκαν οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση που διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στην αίθουσα  εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου.  

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Γιάννης Τρουπής, αφού ευχαρίστησε τους ομιλητές και  τους συμμετέχοντες επεσήμανε ότι τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι πολύ σημαντικές τονίζοντας ότι  «πλέον με τα ακραία, καιρικά, σύντομα φαινόμενα που συμβαίνουν, οι παραγωγοί και μελισσοκόμοι,  μέσα σε λίγες ώρες, μπορούν να χάνουν την παραγωγή τους». 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τρουπής αναφέρει: «Στο Επιμελητήριο θέλουμε να παραλληλιστούμε με  τις ανάγκες των παραγωγών και να φροντίσουμε οι δομές που θα προετοιμάσουμε όλοι μας, να  βοηθήσουν ώστε οι επιπτώσεις να είναι λιγότερο επώδυνες, ώστε τα επόμενα χρόνια να έχουμε  τρόφιμα σε πληθώρα και όχι ακριβά». 

Στη συνέχεια οι ομιλητές ανέλυσαν τα παρακάτω θέματα:  

Δρ Γαβριήλ Ξανθόπουλος: Οι επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος και η ανάγκη για δημιουργία  ανθεκτικών τοπίων