Ήθελε να γίνει αστυνομικός από μικρός – «Ήταν το καλύτερο παιδί» λέει η σύντροφός του.

Συντετριμμένοι είναι η οικογένεια και η σύντροφος του αδικοχαμένου Χρήστου, του 29χρονου αστυνομικού που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από καταδίωξη στον Ασπρόπυργο.

Στην Πάτρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του άτυχου αστυνομικού, συγγενείς και φίλοι του έχουν βυθιστεί στο πένθος. «Ήταν το καλύτερο παιδί. Ήθελε να γίνει αστυνομικός» λένε οι άνθρωποι που τον ήξεραν. Τον περίμεναν πώς και πώς τα Χριστούγεννα, όμως αντί να κάνουν γιορτή, θα κάνουν κηδεία. Όλοι μιλούν για ένα «θαυμάσιο παιδί που είχε όνειρό του να δούλεψει στην Αστυνομία».

Συγκλονίζει ο πατέρας του αστυνομικού: «Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια»

Συγγενείς και φίλοι ετοίμαζαν γλέντι για τη γιορτή του Χρήστου τα Χριστούγεννα. Ήθελαν να ανταμώσουν ξανά όλοι μαζί.

Ο Χρήστος Κουρουνιώτης μπήκε στο Σώμα το 2019. Υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Δυτικής Αττικής, όπως ακριβώς και ο μεγαλύτερος αδελφός του πριν πάει στην Πάτρα στα ΜΑΤ. Ο πατέρας του αστυνομικού «λύγισε», μιλώντας στο Star. «Ασχολήθηκαν (σ.σ. με την Aστυνομία), γιατί δεν υπήρχε δουλειά στην Πάτρα. Πήγε ο ένας, μετά ήρθε και ο άλλος. Καλύτερα να μου κόβονταν τα χέρια, να μην τον άφηνα να πάει. Αντίρρηση δεν είχα, φόβο είχα…», περιέγραψε.

Σε ερώτηση για το αν ο μεγάλος του γιος τον ειδοποίησε για ό,τι συνέβη, απάντησε θετικά. «Ναι, ναι, τώρα τι κάνουμε…;» είπε.

«Ήταν το καλύτερο παιδί» λέει η σύντροφός του

«Ήταν το καλύτερο παιδί ο Χρήστος, το καλύτερο… Είμαι με την οικογένεια του αυτή τη στιγμή» δήλωσε η σύντροφός του.

Οι συγκλονιστικές συνομιλίες στον ασύρματο μετά την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο

Συγκλονίζουν οι διάλογοι που είχαν οι αστυνομικοί με το κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης ενημερώνοντας για την αιματηρή καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του νεαρού αστυνομικού.
Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών φαίνεται να έχουν διαπιστώσει ότι ο ένας από τους δύο συναδέλφους τους έχει αφήσει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο καθώς ακούγονται να λένε: «Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο».

Ακολουθούν οι δραματικοί διάλογοι:

ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας συνάδελφος να διαβιβάσει ψύχραιμα για την κατάσταση των συναδέλφων και το σημείο το ακριβές.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Από … θέλουμε να έρθει το ασθενοφόρο από ρεύμα προς Αθήνα μετά την λίμνη Κουμουνδούρου, μετά την λίμνη Κουμουνδούρου πάνω στην στροφή.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη έχουν ενημερωθεί, έχουν ενημερωθεί στην Αθηνών – Κορίνθου ορθόν;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Ορθόν. Στην Αθηνών – Κορίνθου. Ο συνάδελφος έχει εκσφενδονιστεί.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη, ελήφθη. Ενημερώνουμε… ενημερώνουμε τώρα.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Παράκληση σύντομα ένας σταθμός (περιπολικό) στο ανερχόμενο με ρεύμα για Αθήνα στην Αθηνών στο ύψος που βρισκόμαστε. Παράκληση.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός… Να το ενισχύσει. Πού είστε.. πού ακριβώς;
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Το ύψος του τροχαίου παράκληση στο ρεύμα για Αθήνα ένας σταθμός για να κόψει. Έχουμε τον συνάδελφο στο οδόστρωμα, παράκληση.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ένας σταθμός στη λίμνη Κουμουνδούρου να ενισχύσει, να κόψει την εθνική. Υπάρχει συνάδελφος στο οδόστρωμα.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Έχουμε φύγει από την δεύτερη καταδίωξη και πάμε εμείς για εκεί. Το ‘χουμε.
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Ελήφθη ελήφθη ρεύμα προς Αθήνα.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Κέντρο, ο ένας συνάδελφος είναι πίσω από το περιπολικό και… Παράκληση ασθενοφόρο όσο πιο γρήγορα…
ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Έχουν ενημερωθεί.
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ: Πείτε μας ποιο νοσοκομείο εφημερεύει να μεταφέρουμε τουλάχιστον τον εν ζωή συνάδελφο να τον μεταφέρουμε άμεσα στο νοσοκομείο, Κέντρο.

Πηγή: protothema.gr