Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, πύραρχος Βασίλης Μαρτζάκλης. Μετακινήθηκε από τη Ζάκυνθο, στην Πάτρα.

Μια επιστροφή και μια μετακίνηση στην ιεραρχία του Πυροσβεστικού Σώματος στην Αχαΐα. Ο πύραρχος Βασίλης Μαρτζάκλης από τη Ζάκυνθο ήρθε στην Πάτρα, αναλαμβάνοντας διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, θέση που κατείχε μέχρι πρότινος ο επίσης πύραρχος Αργύρης Φαλίδας, ο οποίος πλέον μετακινήθηκε στη Ζάκυνθο, ως διοικητής νομού.

Ο κ. Μαρτζάκλης επιστρέφει από το νησί του Ιονίου, όπου τοποθετήθηκε πριν από έναν χρόνο από την ΠΥ ΒΙΠΕ Πατρών που υπηρετούσε ως διοικητής, μετά την προαγωγή του. Κρίνεται ένα από τα αξιόμαχα στελέχη του Σώματος και κατά τη θητεία του έχει υπηρετήσει σε πολλές μάχιμες και επιτελικές θέσεις.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ

Αχαΐα: Αλλαγή σκυτάλης στην Πυροσβεστική - Επέστρεψε ο Μαρτζάκλης, έφυγε ο Φαλίδας

Ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αχαΐας, Βασίλης Μαρτζάκλης.

Ανώτερος Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος με τον βαθμό του Πυράρχου.
Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία ως Δόκιμος Αξιωματικός του Μηχανικού και προσλήφθηκε το 1996 στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Πτυχιούχος Αξιωματικός Πυροσβεστικού Σώματος το 2002 και πτυχιούχος ΔημόσιαςΔιοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου το 2014.

Κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών « Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών» του Πανεπιστήμιο Αθηνών το 2009 και Υποψήφιος διδάκτωρ επίσης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα διδακτορικής διατριβής «Διαχείριση Τεχνολογικών και Φυσικών Καταστροφών. Εφαρμογή Διοικητικής Οργάνωσης Ολικής Ποιότητας και Τεχνολογίας σε Επίπεδο Επιχειρησιακής Μονάδας».

Επίσης έχει δίπλωμα Επιτελούς Εθνικής Άμυνας της Σχολής Εθνικής Άμυνας του ΓΕΕΘΑ.

Είναι πιστοποιημένος από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως Επιστημονικός Διευθυντής
Ασφαλείας.

Έχει διδάξει στις σχολές Πυροσβεστών Πενταετών Υποχρέωσης καθώς και στα πλαίσια της Σχολής Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, σε Δημόσια –Ιδιωτικά ΙΕΚ και ΚΕΚ, στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. και έχει πραγματοποιήσει διαλέξεις στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Πρόληψη και Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών».

Είναι Ειδικός Επιστημονικούς συνεργάτης στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος ως διδάσκων διαχείρισης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών καθώς και θεμάτων Επιχειρησιακού Σχεδιασμού και Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης.

Πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης
Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού.

Συμμετείχε σε πλήθος Συμποσίων-Συνεδρίων-Ημερίδων και Σεμιναρίων με θεματολογία Πολιτική Προστασία.

Έχει επιστημονικές δημοσιεύσεις σε συνέδρια και περιοδικά με κριτή.

Υπηρέτησε σε πολλές μάχιμες και επιτελικές θέσεις στο Πυροσβεστικού Σώματος όπως, Διοικητής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ζακύνθου, Διοικητής στην Π.Υ. ΒΙ.ΠΕ Πατρών, στην Π.Υ. Καλαβρύτων, στον 1ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πατρών στο γραφείο του Συντονιστή Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων ως Υπασπιστής, 1η και 6η Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών (Ε.Μ.Α.Κ), σε Υπηρεσίες της Αττικής, στην Π.Υ. Πύργου, στην Π.Υ. ΚΩ, στην ΔΙ.Π.Υ.Ν Αχαΐας, και στην Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.

Έλαβε μέρος στην κατάσβεση μεγάλων αστικών πυρκαγιών (Αθήνα, Πειραιά, Πύργο, Πάτρα), στην κατάσβεση δασικών πυρκαγιών (Αττική, Αχαΐα, Ηλεία, Αρκαδία, Εύβοια, Λακωνία, Πήλιο, Σάμο και Βάλια – Κάλντα, Ζάκυνθο ) στη διαχείριση – αντιμετώπιση μεγάλης έκτασης φυσικών καταστροφών ( σεισμοί στην Αθήνα, Λευκάδα-πλημμύρες στον Πύργο, Πάτρα) τεχνολογικών ατυχημάτων (Αθήνα –Πάτρα). Επίσης συμμετείχε σε πλήθος επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης.

Έχει οργανώσει, σχεδιάσει και συμμετάσχει σε πολλαπλά επίπεδα, σε ασκήσεις
θεματολογίας Πολιτικής Προστασίας. Επίσης είναι συντάκτης σε επιχειρησιακά και
διοικητικά – υποστηρικτικά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών (Δασικών πυρκαγιών- Αστικών Πυρκαγιών-Τεχνολογικών ατυχημάτων-Πλημμυρών-Χιονοπτώσεων και Σεισμών).

Συμμετείχε στο πρόγραμμα ανταλλαγής εμπειρογνωμόνων «EU Exchange of Expert» του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας

Έχει τιμηθεί με όλα τα μετάλλια και διαμνημονεύσεις που προβλέπονται για το βαθμό που κατέχει. Χρυσός σταυρός της Τιμής, Χρυσό Σταυρό του Φοίνικά, Πυροσβεστικής Αξίας Β΄ τάξεως, Ευδόκιμης Διοίκησης Α΄ τάξης και Ευδόκιμης Επιτελικής Υπηρεσίας.

Πηγή: pelop.gr