Η ανακοίνωση της βουλεύτριας Αχαΐας της «Νέας Αριστεράς» Σίας Αναγνωστοπούλου αναφέρει:

Μετά την υποστελέχωση και την κατάρρευση των Νοσοκομείων μας, τη συρρίκνωση των υποκαταστημάτων των τραπεζών, την εξαφάνιση πολλών κομβικών διοικητικών υπηρεσιών της περιοχής μας, έρχεται τώρα και η απαράδεκτη εισήγηση της επιτροπής του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των Πρωτοδικείων Αχαΐας και την απορρόφησή τους από το Πρωτοδικείο Πατρών, για να επισφραγιστεί ο αργός θάνατος στον οποίο οδηγείται ο νομός Αχαΐας.

Δεν είναι δυνατόν «πορίσματα» της Ομάδας εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τον νέο δικαστικό χάρτη της χώρας να κλείνουν τα μάτια και να αγνοούν τον ανυπέρβλητο όγκο δικαστικών αποφάσεων που εκκρεμούν, την μεγάλη γάγγραινα δηλαδή του δικαστικού μας συστήματος.

Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια πολυπλοκότητα στο δικαστικό μας σύστημα και η κυβέρνηση να ετοιμάζεται για συγχωνεύσεις και καταργήσεις Πρωτοδικείων, Ειρηνοδικείων κ.λπ.

Αν συγχωνευθεί τελικά το Πρωτοδικείο Αιγίου ,που εδρεύει σε ένα σύγχρονο δικαστικό Μέγαρο, και το Πρωτοδικείο Καλαβρύτων με αυτό των Πατρών σημαίνει ότι οι τοπικές κοινωνίες εξωθούνται σε συρρίκνωση και ακόμα μεγαλύτερο μαρασμό και είναι προφανές ότι δεν υπάρχει καμιά πραγματική διάθεση χάραξης ουσιαστικής πολιτικής για τον τόπο.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε αντίθετοι σ’ αυτό το απαράδεκτο διοικητικό κατασκεύασμα, στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των δικηγορικών συλλόγων της περιοχής και στεκόμαστε στο πλευρό των συμπολιτών μας.