Στο «χορό» των αγροτικών κινητοποίησεων μπαίνουν από σήμερα Τρίτη 23/01/2024, οι παραγωγοί στην Αχαΐα.

Το πρώτο «πιάτο» των κινητοποιήσεων διαμαρτυρίας από τους αγρότες της Αχαΐας θα έχουμε σήμερα Τρίτη 23/01/2023, στις 5μμ, από τα μέλη του Συλλόγου Αιγίου, οι οποίοι έχουν δώσει ραντεβού στη γέφυρα Σελινούντα για να την αποκλείσουν.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου Γιάννης Μποδιώτης δήλωσε, χθες, στον Peloponnisos FM 104,1: «Ξεκινάμε τις δράσεις μας με την κίνηση διαμαρτυρίας στη γέφυρα Σελινούντα και είμαστε μπροστά σε έναν κύκλο κινητοποιήσεων πανελλαδικού χαρακτήρα». Οι αγρότες της Αιγιάλειας ζητούν οικονομική επιχορήγηση λόγω της μειωμένης παραγωγής στα πιο πολλά προϊόντα, λόγω καιρικών φαινομένων και ασθενειών που δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και επιχορήγηση για το ελαιόλαδο.

Αχαΐα: Μπλόκο αγροτών σήμερα στο Αίγιο, ακολουθούν Ερύμανθος και Ωλενία

Γιάννης Μποδιώτης

Ο Αγροτικός Σύλλογος Ερυμάνθου μπαίνει -οσονούπω- κι αυτός στον «χορό» των κινητοποιήσεων. Με χθεσινή του ανακοίνωση αναφέρεται σε μέτωπο μπλόκων, αν και προς το παρόν έχει προγραμματίσει γενικές συνελεύσεις για να παρθούν αποφάσεις. Η πρώτη θα γίνει στο Φαρραί την Πέμπτη (25 Ιανουαρίου) στις 8 μ.μ και την επόμενη μέρα στο Σταυροδρόμι (8μ.μ.), προκειμένου να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα και να αποφασιστεί η μορφή διαμαρτυρίας. «Τώρα να συντονιστούμε με τους αγρότες της χώρας μας, που ξεσηκώνονται με το κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων για να διαμαρτυρηθούμε για την κατάσταση» κατέληξε η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας Αλέκος Θανόπουλος, τέλος, δήλωσε στην «Π»: «Θα κάνουμε κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας, όμως ακόμα δεν γνωρίζουμε ποια μέρα. Θα έχουμε γενική συνέλευση και στο τέλος της εβδομάδας θα πάρουμε αποφάσεις».

Αχαΐα: Μπλόκο αγροτών σήμερα στο Αίγιο, ακολουθούν Ερύμανθος και Ωλενία

Αλέκος Θανόπουλος

Πηγή: pelop.gr