Με τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου Αχαΐας συναντήθηκε ο Προέδρος του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βαγγέλης Καραχάλιος στο πλαίσιο του κύκλου επαφών που πραγματοποιεί με εκπροσώπους Αρχών και Φορέων μετά την ανάληψη των καθηκόντων του.
Ο κ. Καραχάλιος συζήτησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πλάτωνα Μαρλαφέκα, τον Αντιπρόεδρο Χαράλαμπο Ανδρικόπουλο και τον Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Τσούμπελη για θέματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της περιοχής και τα προβλήματα που υπάρχουν, θέτοντας παράλληλα το θέμα της εκπροσώπησης του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας στο Patras Iq.
Επίσης παρουσίασε την πρωτοβουλία «Δυτική Ελλάδα 2040» η οποία αφορά τη δημιουργία ενός σταθερού Οργάνου διαλόγου και παρακολούθησης ζητημάτων μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής με τη συμμετοχή όλων των Φορέων της Δυτικής Ελλάδας και της Κοινωνίας των Πολιτών.
Ο κ. Καραχάλιος έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα ανάπτυξης της συνεργασίας και την επιρροή στις εξελίξεις με βάση την επιστημονική γνώση και τεκμηρίωση, και την από κοινού διαμόρφωση τάσεων και ιδεών, την επίτευξη συναινέσεων και συνεργιών για τα σύγχρονα μεγάλα θέματα (κλιματική αλλαγή, ενέργεια, νέες τεχνολογίες, τεχνητή νοημοσύνη, κ.α.).
«Η υποδοχή της πρότασής μας από τη Διοίκηση του Επιμελητηρίου ήταν θετική όπως και από το σύνολο των Φορέων με τους οποίους έχουμε έρθει σε επαφή μέχρι σήμερα» επεσήμανε ο κ. Καραχάλιος, μετά τη συνάντηση. «Πλέον και αφού ολοκληρώσουμε τον κύκλο αυτών των επαφών, θα εξετάσουμε πώς θα κάνουμε το επόμενο βήμα προκειμένου να οδηγηθούμε στη συγκρότηση του Οργάνου “Δυτική Ελλάδα 2040” ώστε να γίνει η ιδέα πράξη και δράση».