
Ιερόσυλοι δράστες παραβίασαν την πόρτα του Ιερού Ναού του Αγίου Δημητρίου στο Σιματάτι, προξενώντας φθορές στο εσωτερικό του καθώς με χαρακτηριστική αναίδεια αφαίρεσαν και το ξυλόγλυπτο παγκάρι.
Το περιστατικό έχει σκορπίσει για άλλη μια φορά τον φόβο στους λιγοστούς κατοίκους που το συνδέουν με πρόσφατες καταγγελίες για παραβιάσεις ιδιοκτησιών και απειλές από περιφερόμενους Αλβανούς. Δείτε εδώ το σχετικό άρθρο.
Οι κάτοικοι φοβούνται ότι τέτοιου είδους βανδαλισμοί ενδέχεται να αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου κλίματος εκφοβισμού. Τραγική ειρωνία, το γεγονός συνέβει την ημέρα της κοίμησης του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας, Μακαριστού Αναστασίου, επιτείνοντας το κλίμα της θλίψης, του προβληματισμού και της αβεβαιότητας για το μέλλον.
Οι τοπικές Αρχές καλούνται να συντονιστούν άμεσα, ώστε να αποκαλυφθούν οι δράστες της βεβήλωσης. Ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου αποτελεί μνημείο της ιστορίας μας. Η ανάγκη προστασίας του, μαζί με τα δικαιώματα και την ασφάλεια των κατοίκων καθίσταται επιτακτική.

Πηγή: www.lesinitsa.gr