Το μήνυμα μαγνητοσκοπήθηκε τον περασμένο μήνα στο κάστρο του Ουίνδσορ

Με κόκκινα μάτια και πρησμένα χέρια εμφανίστηκε ο βασιλιάς Κάρολος στο πρώτο του μήνυμα, με αφορμή την ημέρα της Κοινοπολιτείας, μετά τη διάγνωση ότι έχει καρκίνο και την έναρξη των θεραπειών στις οποίες υποβάλλεται τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Μάλιστα, ενώ από το πρωί είχε γίνει γνωστό τι θα πει, το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη βασιλική οικογένεια το απόγευμα της Δευτέρας (11/3). «Η Κοινοπολιτεία είναι σαν την καλωδίωση ενός σπιτιού και οι άνθρωποι της, η ενέργειά μας και οι ιδέες μας είναι το ρεύμα που διατρέχει αυτά τα καλώδια. Μαζί και μεμονωμένα, ενδυναμωνόμαστε ανταλλάσσοντας προοπτικές και εμπειρίες και προσφέροντας και δανειζόμαστε τους μυριάδες τρόπους με τους οποίους έχουμε αντιμετωπίσει ο καθένας τις προκλήσεις της εποχής μας» ακούγεται να λέει, όπως γράφει και η λεζάντα στη σχετική ανάρτηση που έγινε στο Instagram της βασιλικής οικογένειας.

Το βίντεο με τον βασιλιά Κάρολο:

Ο βασιλιάς Κάρολος εξέφρασε τη δέσμευσή του να συνεχίσει να υπηρετεί τη Βρετανία όσο καλύτερα το επιτρέπουν οι δυνάμεις του.
karolos
Το μήνυμα αυτό περιλαμβάνεται στο διάγγελμά του για την Ημέρα της Κοινοπολιτείας. Το 615 λέξεων διάγγελμά του είχε ήδη μαγνητοσκοπηθεί και όπως είχε μεταδόσει νωρίτερα η Sun, ο βασιλιάς Κάρολος δήλωσε πως «έχοντας γιορτάσει πρόσφατα τα 75α γενέθλιά μου, μου ζεσταίνει την καρδιά η σκέψη για το πώς η Κοινοπολιτεία ήταν μια σταθερά σε όλη τη ζωή μου – μια πολύτιμη πηγή δύναμης, έμπνευσης και υπερηφάνειας».

Ολόκληρο το βίντεο στο YouTube: