Συμπολίτισσες και Συμπολίτες,

μετά από ώριμη σκέψη και την παρότρυνση συμπατριωτών μου, αποφάσισα να θέσω τον εαυτό μου στην πολιτική σας επιλογή. Η απόφαση της συμμετοχής μου στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν αποτέλεσμα σκληρής αυτοκριτικής, ουσιαστικών συζητήσεων με ανθρώπους από κάθε χωριό του Δήμου μας  και προσωπικής δέσμευσης για ανάδειξη προβλημάτων και διεκδίκηση διαφάνειας σε κάθε επίπεδο.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΑΛΙ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Γιατί πονάω και νοιάζομαι για τον τόπο που με γέννησε και στον οποίο κατοικώ όλη μου τη ζωή. Πάντα παρούσα και συνειδητοποιημένη, με βαθιά γνώση των μικρών και μεγάλων θεμάτων που απασχολούν κάθε γωνιά του Δήμου μας.

Γιατί πάλεψα και συνεχίζω να παλεύω για τους νέους ανθρώπους, για τον πολιτισμό,  για την ανάδειξη του ευλογημένου τόπου που ζούμε. Πρωτοβουλίες για την ανάδειξη του Αρχαίου Κλείτορα και των πηγών του Λάδωνα, τα ορειβατικά μονοπάτια, συνδιοργάνωση εθελοντικών και πολιτιστικών δράσεων αθλητικών γεγονότων (αγώνες δρόμου Αρχαίου Κλείτορα, τουρνουά ποδόσφαιρου), υποστήριξη συνεργασιών συλλόγων.

Γιατί οφείλουμε να αγωνιστούμε δίπλα σε έντιμους πολίτες και όχι καρεκλοκένταυρους και δούλους της εξουσίας και κυρίως για να ορθώσουμε ανάστημα στις καθημερινές μικρές και μεγάλες διαπλοκές, στις υποσχέσεις του καφενείου, στον λαϊκισμό, στις επικοινωνιακές τεχνικές, στην εκμετάλλευση αδύναμων συμπολιτών μας και στην «εξαγορά» ψήφων.

Γιατί σκοπεύω να αναμετρηθώ με την ξεπερασμένη μικροπολιτική και παρακμή «που θα καθαρίσει η τσάπα του Δήμου», «θα σε βολέψω για 2 μήνες στο …. », «με ένα τηλέφωνο θα στο λύσω σε μια ώρα».

Γιατί ο Δήμος μας δεν αντέχει άλλα «θα…θα…θα». Οι μεγαλύτεροι δεν αντέχουμε την ερημιά του τόπου μας και οι νέοι δεν αντέχουν τη μοιρολατρία. 

Συμμετέχω  σε μια συλλογική προσπάθεια μεταμόρφωσης των χωριών μας.

Για να φέρουμε νέες, φρέσκιες και άφθαρτες ιδέες.

Για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που θα λειτουργεί με αξιοκρατία και διαφάνεια, που όλοι θα γνωρίζουν ποιες θέσεις εργασίας διατίθενται, ποιο έργο γίνεται, από ποιον και με ποιο  αντίτιμο, ποια καταστήματα μισθώνονται για τις αληθινές ανάγκες του Δήμου και με ποιες διαδικασίες, κ. α. . Όπου το νόμιμο θα είναι και ηθικό.  

Για να ζούμε σε ένα Δήμο όπου τα αυτονόητα δε θα είναι ζητούμενα. Οι λακκούβες, η καθαριότητα, η φροντίδα των δέντρων, ο καθαρισμός και η ασφαλτόστρωση/τσιμεντόστρωση τμημάτων δρόμων, ο καθαρισμός των φρεατίων/αυλακιών, ο ελλιπής φωτισμός, κλπ είναι υποχρεώσεις του Δήμου. Για αυτές τις υποχρεώσεις του Δήμου και για άλλα πολλά που θα βελτιώσουν την καθημερινότητά μας οφείλουμε να αντιταχθούμε στη λογική που τα παρουσιάζει ως “έργα μεγάλα, εξυπηρέτηση” και απαιτούν δημόσιες ευχαριστίες και προβολή.

Για να μη χαθούν  κονδύλια για έργα (αναδασμός, άρδευση, ηλεκτροδότηση στάβλων, αγροτικοί δρόμοι κ.α.)  που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή παραγωγικό τομέα και θα φέρουν πολύπλευρη ανάπτυξη.

Για να ανοίξουμε ξανά το δρόμο για την ανάδειξη σημείων της πλούσιας πολιτιστικής, φυσικής, ιστορικής, περιβαλλοντικής αναφοράς της περιοχής μας, το δρόμο που η παρούσα Δημοτική Αρχή «φρόντισε» να κλείσει.

Ως μόνιμη κάτοικος του Δήμου Καλαβρύτων αντιλαμβάνομαι, πως μόνο με ουσιαστική συμμετοχή, συνεργασία και οργάνωση μπορούμε να σώσουμε ό τι έχει απομείνει, να προκαλέσουμε ρωγμή  στο κατεστημένο  και να φέρουμε χειροπιαστά αποτελέσματα για τον τόπο μας.

Συνοδοιπόροι μου όσοι πασχίζουν για τη μεγάλη αλλαγή στα χωριά μας.

Και θέλουμε και μπορούμε να ξεπληρώσουμε το χρέος μας στον τόπο που μας έθρεψε, στους γονείς μας που αγωνίσθηκαν σε δύσκολες συνθήκες και στη νέα γενιά που έρχεται να μας διαδεχθεί. Να πιστέψουμε ξανά όλοι ότι μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα. 

Με γνώμονα την ΑΓΑΠΗ για την περιοχή μας, τη ΓΝΩΣΗ για τις δυνατότητες του τόπου μας και των ανθρώπων του και την ΕΜΠΕΙΡΙΑ στα κοινά, θέτω την υποψηφιότητά μου στις επερχόμενες εκλογές, έχοντας την πεποίθηση ότι μπορώ να συμβάλλω με την εκλογή μου στην πρόοδο, στην ανάπτυξη, στην αλλαγή. 

Είναι καιρός πια για νέο ξεκίνημα.

 Είναι καιρός πια να αφήσουμε πίσω μας την ημιμάθεια, τα παιχνίδια κάτω από το τραπέζι, την εξυπηρέτηση των δικών μας παιδιών.

Είναι καιρός πια να κοιτάξουμε τους κατοίκους στα μάτια.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΟΥ. ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ.

ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ. ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΥΤΟ. 

 

Με εκτίμηση

 

Βασιλική Παπουτσή, Μαθηματικός, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Κλειτορίας, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Κλειτορίας, Γ.Γ. Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων «Ο ΑΡΧΑΙΟΣ ΚΛΕΙΤΩΡ».

Υποψήφια με την

«ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» στη Δ.Ε. Κλειτορίας, δίπλα στον Αθανάσιο Κανελλόπουλο.