Η επίσκεψη του υπουργού Επικρατείας στην Αχαϊκή Πρωτεύουσα «μια ανάσα» πριν από τις ευρωεκλογές.

Με τον υπουργό Επικρατείας Μάκη Βορίδη, «κλείνει» η προεκλογική περίοδος για τη Νέα Δημοκρατία, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την πόλη μας και λίγο νωρίτερα, το απόγευμα βρέθηκε στο εκλογικό κέντρο του κόμματος.
Το διακύβευμα των ευρωεκλογών και το δικό του μήνυμα έστειλε ο κ. Βορίδης, ενώ ο υπουργός κατά την ομιλία του στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ, λίγο πριν από την έναρξη της εκδήλωσης που ακολούθησε και έθεσε 4 μεγάλα ζητήματα.
Ευρωεκλογές 2024: Στην τελική ευθεία η ΝΔ με Χρυσοχοΐδη – Βορίδη στην Πάτρα
Το πρώτο όπως ανέφερε, είναι αν θα έχουμε άμυνα ευρωπαϊκή και στρατό, λέγοντας πως τα σύνορα Ελλάδας είναι σύνορα Ευρώπης. Δεύτερο ζήτημα είναι “η κοινή Αγροτική πολιτική, η μετάβαση στην πράσινη γεωργία, η παραγωγή με λιγότερα λιπάσματα κλπ. Αυτό θέλει επενδύσεις στο χωράφι”. Προσθέτοντας πως, “λύση να διατηρήσουμε το επίπεδο ενισχύσεων.”

“Η αριστερά θέλει να πάμε βίαια στη μετάβαση.
Τρίτο ζήτημα που έθεσε ο υπουργός είναι “η μετανάστευση. Οι ροές πρέπει να καθορίζονται από τα κράτη και τους λαούς και όχι από τους διακινητές. Η Αριστερά μιλάει για ανοικτά σύνορα και όχι για αποτελεσματική φύλαξη συνόρων. Τέταρτο και τελευταίο θέμα όπου επεσήμανε ο κ. Βορίδης, είναι η ” διαφορετική τιμολόγηση των προϊόντων. Ο Κ. Μητσοτάκης έθιξε το θέμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Οι Έλληνες Ευρωβουλευτές είναι στην ουσία Έλληνες βουλευτές στο Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Πάνε για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα της Ελλάδας. Είναι απαράδεκτο να υπάρχουν Έλληνες να ψηφίζουν να διακοπεί η χρηματοδότηση της χώρας!”.

Ο υπουργός παρευρέθηκε σήμερα στην εκδήλωση του κόμματος έξω από το εκλογικό κέντρο, όπου είχαν κλείσει κυριολεκτικά την συμβολή των οδών Ερμού και Αγίου Ανδρέου δεκάδες Πατρινοί και όχι μόνο, σε ένα κλίμα αγωνιστικό και με “αέρα” νίκης στις επικείμενες ευρωεκλογές.
Η υποδοχή του υπουργού ήταν άκρως θερμή τόσο από τους απλούς πολίτες που έσπευσαν να τον χαιρετήσουν όσο και από τοπικά στελέχη του κόμματος που έδωσαν το παρών στην σημερινή εκδήλωση της ΝΔ.
Ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Πάτρα Ενωμένη”, ο Νίκος Παπαδημάτος, ο Ανδρέας Φίλιας, η υποψήφια ευρωβουλευτής Άννα – Μαρία Ρογδάκη, o Ανδρέας Κατσανιώτης, Ο Λεονάρδο Μπελέρης αδερφός του κρατουμένου από τις Αλβανικές αρχές Φρέντυ Μπελέρη, κ.α, ήταν παρόντες στην σημερινή προεκλογική εκδήλωση της ΝΔ Αχαΐας ,περνώντας το μήνυμα πως η Νέα Δημοκρατία είναι και παραμένει ισχυρή, μήνυμα που έστειλε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μόλις προσφάτως, την Δευτέρα 3 του Ιούνη, με την επίσκεψη του στην πόλη μας.
Πάτρα: Στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Αξίζει να αναφερθεί πως πριν να ξεκινήσει η εκδήλωση, επικράτησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ανδρέα Πανταζάτου,  μιας εμβληματικής φιγούρας της Πάτρας. Ο γνωστός κατασκευαστής, πρώην αντιδήμαρχος Πατρέων και επί σειρά ετών πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαΐας της ΝΔ, Ανδρέας Πανταζάτος “έφυγε” από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες

Πηγή: pelop.gr