Κατηγορούνται για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia.

«Κόλαφος» είναι η ποινική δίωξη που άσκησε η εισαγγελία στους δύο συλληφθέντες για τρεις δολοφονίες και τρεις απόπειρες δολοφονίας μελών της Greek Mafia.

Εννιά κακουργήματα και επτά πλημμελήματα είναι το σύνολο των αδικημάτων για τα οποία θα πρέπει να απολογηθούν σε ανακριτή την ερχόμενη Δευτέρα ο 39χρονος και ο 21χρονος, ομογενείς και οι δυο από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 39χρονου και του 21χρονου ασκήθηκε κατά περίπτωση, ποινική δίωξη για εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών.

Οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι φέρονται να εκτελούσαν ακριβοπληρωμένα συμβόλαια θανάτου της Greek Mafia. Η αστυνομική έρευνα τους έχει ταυτοποιήσει ως τους φυσικούς αυτουργούς των δολοφονιών του Γιάννη Σκαφτούρου, στα Σκούρτα Βοιωτίας , τον Απρίλιο 2022 και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, τον περασμένο Ιούνιο, στον Κορυδαλλό και για τις απόπειρες δολοφονίας κατά του Μαυρόπουλου στην Κατερίνη και δυο συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σκαφτούρου.

Τέλος, ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει τους συγκατηγορούμενούς του, βαρύνεται μόνο με τα πλημμελήματα της λαθρεμπορίας και της παράνομης οπλοκατοχής και δεν φέρεται να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες. Στο σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν γεμιστήρες από Καλάσνικοφ.

Πηγή: protothema.gr