Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σας προσκαλεί να παρευρεθείτε στη Γιορτή Αγρότη & Αγρότισσας που θα διεξαχθεί την Κυριακή, 7 Ιουλίου 2024 στην Κεντρική Πλατεία Κλειτορίας.

Η εκδήλωση οργανώνεται στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης και τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Στο πρώτο μέρος της Γιορτής θα πραγματοποιηθούν Χαιρετισμοί από τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ανδρέα Φίλια, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο σε θέματα Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Κοντογιάννη και από τον Αντιδήμαρχο Κλειτορίας, κ. Σωτήριο Δουκλιά. Έπειτα, θα ακολουθήσει μια συζήτηση με αγρότες και αγρότισσες, ενταγμένους σε υπομέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στο δεύτερο μέρος της γιορτής θα πραγματοποιηθούν βραβεύσεις σε αγρότες και αγρότισσες που, ως ενταγμένοι στα υπομέτρα ΠΑΑ, διέπρεψαν. Η επιλογή των βραβευθέντων πραγματοποιήθηκε από ειδική επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με κριτήρια βαθμολόγησης. Οι βραβευθέντες θα παραλάβουν τιμητική πλακέτα και θα παρουσιαστεί συνοπτικά το βιογραφικό τους. Οι κατηγορίες των βραβεύσεων είναι «Τιμητικό Βραβείο Σχέδιου Βελτίωσης» & «Τιμητικό Βραβείο Νέων Γεωργών».

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί γαστρονομική επίδειξη από Σεφ ο οποίος, χρησιμοποιώντας τοπικά προϊόντα, θα δημιουργήσει και θα εκτελέσει μία συνταγή.
Στο τέταρτο μέρος της γιορτής, θα πραγματοποιηθεί μουσικό πρόγραμμα.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα υπάρχει έκθεση με προϊόντα τοπικών παραγωγών, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να γνωρίσουν και να αγοράσουν τα εξαιρετικά προϊόντα της περιοχής μας.

Σας περιμένουμε όλες και όλους να γιορτάσουμε μαζί τους αγρότες και τις αγρότισσες μας, να τιμήσουμε το έργο τους και να απολαύσουμε μια όμορφη βραδιά γεμάτη γεύσεις και μουσική.

Ώρα προσέλευσης: 19.00 – Ώρα έναρξης: 19.30