Το ζώο έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, καθώς λείπει όλη η μυϊκή μάζα της ωμοπλάτης, βρίσκεται στον ορό και τρέφεται με σύριγγα.

Αποτροπιασμό προκαλεί το νέο περιστατικό κακοποίησης ζώου, αυτή τη φορά στο χωριό Δάφνες του Δήμου Αιγιαλείας. Σκύλος βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένος με δυο σφαίρες στην πλάτη και μετά από άμεση κινητοποίηση και ενέργειες του Φιλοζωικού Συλλόγου «Τα φιλαράκια» Αιγιαλείας και του Τμήματος αδέσποτων ζώων του Δήμου, υπεβλήθη σε χειρουργείο, ωστόσο η κατάστασή του είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη.

Συγκεκριμένα, το κυνηγόσκυλο, που δεν φέρει ηλεκτρονική σήμανση, μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Παπαδημητρίου στο Αίγιο και εν συνεχεία στο κτηνιατρείο της Ελένης Μπουρδάκου στην Πάτρα, προκειμένου να υποβληθεί άμεσα σε χειρουργική επέμβαση.

Κατά τη γνωμάτευση της κτηνιάτρου, όπως αναφέρει ο Φιλοζωικός Σύλλογος, εικάζεται ότι το όπλο ήταν κυνηγετικό και ο πυροβολισμός έγινε σχεδόν εξ’ επαφής. Το ζώο έχει υποστεί εκτεταμένη ζημιά, καθώς λείπει όλη η μυϊκή μάζα της ωμοπλάτης, βρίσκεται στον ορό και τρέφεται με σύριγγα.

Για το περιστατικό υπεβλήθη μήνυση κατά αγνώστων και ζητήθηκε η άμεση επέμβαση της Αστυνομίας για την εξιχνίαση του περιστατικού αλλά και των προηγούμενων μαζικών δηλητηριάσεων και πυροβολισμών που έχουν καταγραφεί στο ίδιο χωριό κατά το παρελθόν. Από «Τα Φιλαράκια» καλείται όποιος γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει έστω και ανώνυμα στο τηλέφωνο: 6942-523268.

Πηγή: pelop.gr