Στη θέση των εγκαταστάσεων θα δημιουργηθεί ελεύθερος και προσβάσιμος χώρος, απ’ όπου θα περνά ο πεζοδρομος και ο ποδηλατόδρομος – «Το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία» έγραψε ο δήμαρχος Γλυφάδας.

Το τέλος εποχής του πρώην Cataralla στη Γλυφάδα σηματοδοτεί το γκρέμισμα των εγκαταστάσεών του από τον δήμο. Στο σημείο, ξεκινά η ανάπλαση, προκειμένου να δημιουργηθεί ένας ελεύθερος και προσβάσιμος χώρος με υποδομές για τους κατοίκους, ενώ θα περνά ο πεζόδρομος και ο ποδηλατόδρομος.

Ο δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, ανακοίνωσε την έναρξη των εργασιών και σημείωσε ότι το πρώην Cataralla (που στη συνέχεια μετονομάστηκε) ουσιαστικά θυμίζει τις παθογένειες της παλιάς Ελλάδας. «Ένα αναψυκτήριο που έγινε νυχτερινό κέντρο, ένα σημείο αυθαιρεσίας και ανομίας, μία εστία ηχορύπανσης για την ευρύτερη περιοχή που πλέον το κατεδαφίσαμε», σημείωσε.

«Το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία. Θα γίνει πολύ σύντομα ένα τοπόσημο σύγχρονης, καλαίσθητης και λειτουργικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και πάνω από όλα προς τον πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.
cataralla1

Αναλυτικά η ανάρτηση

«Το παλιό γκρεμίστηκε, το νέο έρχεται! Οι εικόνες που βλέπετε από το πρώην Cataralla θυμίζουν σε όλους μας τις παθογένειες της «παλιάς Ελλάδας»: Ένα αναψυκτήριο που έγινε νυχτερινό κέντρο, ένα σημείο αυθαιρεσίας και ανομίας, μία εστία ηχορύπανσης για την ευρύτερη περιοχή που πλέον το κατεδαφίσαμε.
Στο νέο παραλιακό μας μέτωπο, στη νέα Γλυφάδα, η παραλία μας είναι πλέον ανοιχτή για όλους. Μετά από πολύ κόπο και τεράστιες προσπάθειες, η μικρή αυτή χερσόνησος των δέκα περίπου στρεμμάτων πέρασε στο Δήμο μας, οι μελέτες προχώρησαν, γκρεμίσαμε όλες τις παλιές αυθαίρετες κατασκευές και η ανάπλαση είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η έναρξη της ανάπλασης συμπίπτει με την έναρξη της νέας μας θητείας ως δημοτική αρχή, την οποία ξεκινάμε με πολύ ενθουσιασμό και στόχο να κάνουμε πραγματικότητα όλα όσα έχουμε ονειρευτεί για την πόλη μας.

Εκεί που παλιά βρίσκονταν παράνομα κέντρα διασκέδασης, σε ένα από τα πιο όμορφα σημεία που έχει η πατρίδα μας, θα δημιουργηθεί ένας ελεύθερος και προσβάσιμος χώρος, με υποδομές για μικρούς και μεγάλους. Μια έκταση ανοιχτή για τους κατοίκους και επισκέπτες της Γλυφάδας, με ήπια και βιώσιμα χαρακτηριστικά και πολύ πράσινο. Από εκεί θα περνά και ο πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος που έχει σχεδόν ολοκληρωθεί κατά μήκος όλης της ακτογραμμής.

Το Καταράλα ήταν ένα σύμβολο διασκέδασης, αλλά και ανοχής στην παρανομία. Θα γίνει πολύ σύντομα ένα τοπόσημο σύγχρονης, καλαίσθητης και λειτουργικής ανάπτυξης, φιλικής προς το περιβάλλον και πάνω από όλα προς τον πολίτη. Τα καλύτερα είναι μπροστά».

cataralla2
cataralla3
cataralla4
cataralla5
cataralla6
cataralla7
cataralla8
cataralla8__1_
cataralla9
cataralla10

Πηγή: protothema.gr