Νέα σύμβαση υπέγραψε η εταιρεία DOTSOFT Α.Ε. με τον Δήμο Καλαβρύτων για το έργο «Καινοτόμες δράσεις αξιοποίησης και ανάδειξης του Ψηφιακού Πολιτιστικού Αποθέματος του Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος».

Σκοπός του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος είναι η συλλογή, τεκμηρίωση, συντήρηση, έκθεση και ερμηνεία του πάσης φύσεως μουσειολογικού υλικού που σχετίζεται με τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος της 13ης Δεκεμβρίου 1943 στα Καλάβρυτα καθώς και με όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν και ακολούθησαν το Ολοκαύτωμα στον ευρύτερο χώρο της επαρχίας Καλαβρύτων.

Στο πλαίσιο του έργο, η DOTSOFT, με εξειδίκευση στις υπηρεσίες ψηφιοποίησης πολιτιστικού και ιστορικού περιεχομένου, αναλαμβάνει τη ψηφιοποίηση, την πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση, τη διαχείριση και προβολή του πολιτιστικού και επιστημονικού περιεχομένου που διαθέτει το Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, το σχεδιασμό νέου ιστότοπου καθώς και την ανάπτυξη εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα (Android & iOS) για την προβολή των δραστηριοτήτων του μουσείου και της εικονικής ξενάγησης στους χώρους του. Επιπλέον στο πλαίσιο του έργου περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και ανάπτυξη αποθετηρίου συμβατό με το Europeana Data Model και σύνδεση με το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, αλλά και διάθεση των μεταδεδομένων στον Εθνικό Συσσωρευτή Ψηφιακών Πολιτιστικών Πόρων και στην Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Πλατφόρμα Europeana σύμφωνα πάντα με τις βασικές προδιαγραφές διαλειτουργικότητας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου.

Παράλληλα, το Μουσείο Ολοκαυτώματος Καλαβρύτων, με την προμήθεια καινοτόμου εξοπλισμού θα αναβαθμίσει την ψηφιακή λειτουργία του.

Το περιεχόμενο του έργου θα είναι διαθέσιμο σε 4 γλώσσες ενώ με τη χρήση beacons και QR-tags ο επισκέπτης θα μπορεί να προβάλλει γρήγορα και εύκολα τις πληροφορίες που επιθυμεί.

Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει διάρκεια υλοποίησης 3 μήνες.

Πηγή: www.ictplus.gr